Varför Generatorer Underkänd

En generator är inte den mest strålande tillbehör till en bilmotor, men det är en av de mest konsekvent stressade sådana. Generatorer misslyckas allmänhet elektriskt innan de gör mekaniskt, men antingen typ av fel kan fortfarande sätta dig på sidan av vägen med ett dött batteri. Underlåtenhet symptom varierar beroende på den specifika typen av fel, och det finns en mängd olika orsaker till ett misslyckande att ske. Generator Basics

En växelströmsgenerator är en slags miniatyr generator som snurrar som motorn fungerar, det är en elektrisk motor som omvandlar kinetisk energi till växelström i stället för växelström till rörelse. Generatorn använder flera dioder för att reglera strömutgång och att konvertera generatorns AC-signalen till en likströmssignal. Denna DC-signal ger ström till tändsystemet och för ständigt laddar batteriet.
Diode Underlåtenhet

flesta elektroniska fel inträffar i dioderna, som fungerar ungefär som en- vägsventiler för el. Om dioderna blir tillräckligt varm, kommer de att bränna ut och orsaka en nedgång i generatorns utspänning. Denna nedgång i produktionen ställen mer stress på de återstående dioderna, vilket får dem att misslyckas i en kaskad effekt.
Generator Överbelastning

Generatorer producerar mer kraft med ökade rpm. Vid låga varvtal och under hög belastning villkor, dioderna måste klara den högre spänningen som tillhandahålls av generatorns automatiska spänningsregulator. En enorm stereo eller förstärkare, kraftfulla strålkastare och även elektriska kylfläktar köras med motorn på tomgång alla kräver mer spänning än dioderna eller AVR kan bekvämt handtag. Koppla en eller flera av bilens batteri kablar när motorn är igång kan ha en liknande effekt.
Aktuellt Återföring

enkelriktade dioder kan lätt överbelastning om de utsätts för en aktuell omsvängning. Eftersom strömmen kan bara flöda i en riktning, vända den nuvarande går in i en generator tvingar el att komma till ett tvärstopp och manifesteras som värme i dioderna. Det är mest sannolikt att hända när starthjälp en bil och få batterikablarna på bakåt. Generatorn ansluts direkt till batteriets pluspol, placera den negativa startkabeln på denna plint kommer att orsaka en aktuell vändning och överhängande diod misslyckande
mekaniska fel

bussningar. och lagren i generatorn är precis som någon annan komponent installerad på motorn - de kommer så småningom slitas ut och misslyckas. Alltför snäva drivremmar kan accelerera lagerslitage, men andra än att lossa dem, det finns inte mycket du kan göra för att permanent försena lagerförslitning. Smörj lagren med några penetrerande olja kan hjälpa om de är redan slitna och skrikande, men det kan lika gärna leda till generatorn skadas eller brand om oljan råkar röra något varmt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68224.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.