Felsökning XM Radio

XM radio är en satellitradio system som gör att du kan lyssna på en radiostation nästan oavsett var du befinner dig i landet eller världen. Tjänsten använder satelliter för att stråla överföring till en antenn som är monterad på toppen av din bil. Medan systemet är i allmänhet tillförlitliga, kan du få problem från tid till tid som ingen teknik är perfekt. Om detta händer, felsöka problemet. Instruktioner
1

Kontrollera signalstyrkan. Kontrollera att antennen är säkert monterad på toppen av din bil. Kontrollera att det inte finns några hinder som blockerar överföringen av signalen, såsom träd eller stora byggnader.
2

Kontrollera att orden "Antenna" på mottagarens skärm. Om du ser det här meddelandet kommer upp på displayen, betyder det att antennkabeln kanske inte ordentligt ansluten till mottagaren. Antennkabeln kan också böjas eller brytas. Säkra alla anslutningar och kontrollera att kablarna inte är skadade, och sedan återställa mottagaren genom att driva ned enheten och sedan starta den upp igen.
3

Lyssna efter en tydlig ljudsignal. Om du inte får en tydlig ljudsignal, så är det en indikation på att XM radio och ditt fordon inte är inställda på samma FM-frekvens. Ändra radiostation till rätt frekvens listas i din XM mottagarens bruksanvisning.
4

Kontrollera allmän ljudkvalitet. Om ljudkvaliteten verkar förvrängd eller svag, kan det vara ett resultat av signalstyrkan. Men det kan också orsakas av dåliga anslutningar i systemet. Kontrollera alla anslutningar från antennen till mottagaren och från mottagaren till eluttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64233.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.