Indikationer på ett dött bilbatteri

En bil batteri lagrar elektrisk energi tills den används för att driva startmotorn, ljuset och fordonets tändning. Bilens motor driver ett system som laddar batteriet kontinuerligt när motorn är igång. Lämna din bilens belysning på efter avstängning av motorn kan dränera batteriets energi i några timmar. Låg batteri
p Om bilen är långsam att veva, det finns en god chans att energinivån i batteriet är låg. Du kan kontrollera nivån med hjälp av en hydrometer eller voltmeter, men vissa batterier har indikatorn prickar som är grönt när batteriet är mer än 75 procent laddade och svart när andelen sjunker under denna nivå. Om du har möjlighet att starta bilen alls, kan du låta motorn ladda batteriet genom att köra runt i ca 30 minuter.
Dött batteri
Startkablar kan hjälpa ladda ett batteri på bara några minuter.

Om tändningen inte gör ett ljud när du vrider på nyckeln, kan batteriet bli mycket låg eller helt död. Om konsolen lyser fortfarande komma på, är batteriet inte är helt urladdat. Du kan ladda det med startkablar och en annan bil, eller en batteriladdare.

Startkablar drar energi från en annan bils batteri när motorn är igång. Fäst kablarna till båda batterierna innan bilen, noga följa anvisningarna som medföljde apparaten. Starta den andra bilen och låt motorn gå i 5 minuter. Försök sedan att starta bilen som hade dött batteri. Om du använder en batteriladdare, bifoga sina kablar direkt till batteriet och slå på laddaren på. Återigen bör bilen startar efter 5 minuters laddningstid.
Ladda eller byt?

Ladda batteriet kommer att få bilen igång igen på kort sikt, men om du befinner dig ladda det igen snart, eller om det kommer inte ladda alls, är det dags för en ersättare. Livslängden för ett batteri är tre till fem år under idealiska förhållanden, men få erfarenhet villkor ideal. Körning mestadels korta avstånd, exponering för kyla, och flera urladdningar batteriet från att lämna lamporna på kommer alla förkorta batteriets livslängd. De flesta bilägare behöver byta batterier ungefär vart tredje år. Om du upptäcker att ladda batteriet hjälper inte särskilt länge, byta ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65339.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.