S10 Manuell Shifter Gear Problem

teknisk service bulletiner (TSB) finns publicerade rapporter från tillverkare till auktoriserade servicecentra om problem som finns med ett fordon. Den S10 har TSBs publiceras på fordonet om problem som finns med den manuella växelspaken på lastbilen. Olika årsmodeller har olika problem med manuell växel på dessa Chevrolet (Chevy) lastbilar. Park och Neutral Switch

park och neutral switch är svårt att ta bort vid service av manuella växellådan i 1998 S10, enligt den publicerade TSB. Den kontakten omkopplaren är svårt att ta bort - även professionella tekniker har svårt att ta bort dessa byt kontakterna på park och neutral. Dessa kontaktdon växlar hindra S10 från att startas i växeln, vilket skulle leda till att trucken att hoppa och gå framåt. Kontakten skadas switchar tillåter trucken startas med växeln ilagd. Stängning växlar är det enda korrigering för denna växel problem.
Felaktig överföring Shift

2000 S10 får uppleva en felaktig överföring skift under drift. TSB säger att detta tillstånd orsakar tjänsten motorn ljus för att belysa och transmissionen att glida, och kan orsaka dålig motorprestanda. En halka växellåda tvekar innan den valda växeln. Denna tvekan skapar ett ryck när du använder S10 och så småningom skadar de inre kugghjul i transmissionen. Den tvekan skadar även kopplingarna i manuell växellåda, vilket orsakar glapp i växelspaken.
Poppar ut ur Gear

publicerad TSB på 2002 S10 rör växelspaken poppar ut ur den andra, fjärde och backväxel under normala körförhållanden. Vajern är för stel, vilket skapar denna växel problem på Chevy. Styvheten av växelvajern beror på en ackumulering av korrosion från väg skräp och fukt infekterar växlingskabeln. När korrosion och rost bygga upp på kabeln, blir det stelt, vilket gör att växlarna hoppar ur position.
Transfer Case

Överföringen fallet på 2003 S10 kan orsaka att manuell växellåda växel för att slutföra överföringen från en växel till en annan. Den växelspak känns som det har slutfört överföringen från en växel till nästa, men när Chevy accelereras, betyder inte flytta eller ryck och dör. TSB publiceras på denna S10 manual Sedlar shifter redskap att problemet uppstår främst på fyrhjulsdrift lastbil eller S10 Blazer. Ingen specifik anledning ges för detta tillstånd, men byte av överföringen fallet är det enda botemedlet för denna manuella växellåda problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67813.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.