Så här testar tändspolen i en 1968 Chevrolet

Tändspolen är hjärtat i 1968 års Chevrolet tändsystem. Det är tändspolen som ger distributören med tillräckligt elektrisk energi för att avfyras varje av motorns tändstift. En tändspole är defekt om den antingen producerar ingen gnista, eller om den gnista produceras är svag. Testa 1968 Chevy tändspole kräver kontroll spolens primär motstånd och dess sekundära motstånd med en ohmmeter. Saker du behöver
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Fäst de två krokodilklämmor från en ohmmeter till de gängade stängerna placerade ovanpå tändspolen. Vissa ohmmetrar har metall sonder stället krokodilklämmor, i vilket fall helt enkelt trycka varje metall spets mot tråden stavar.
2

Notera läget för ohmmeter s nålen på den nedre delen av ohmmeter s skala. Nålen bör läsa på ca 1,0 ohm motstånd. Om värdet är över denna läsning, byt ut spolen. Detta test check är spolens primär motstånd.
3

Anslut kabeln från ohmmeter till den gängade stången på toppen av spolen att återförsäljarens liten kabel är ansluten till, sedan den andra ohmmeter tråd till toppen av fördelaren där tändkabeln fäster.
4

Notera positionen för ohmmeter s nålen på den övre delen av ohmmetern s skala. Nålen bör läsa mellan 4.000 och 10.000 ohm av motstånd. Om värdet är över 10.000 ohm, byt ut spolen. Detta test check är spolens sekundär resistens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63669.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.