Jag har en Stickning Transmission

Transmission problem är ökända för sina kostnader och komplikationer. Ofta, om bilägare hör ordet "sändning" från en mekaniker mun, det är inte ett gott tecken. Att förstå varför en överföring pinnar kan hjälpa i reparationskostnad eller undvika frågan helt och hållet. Om din bil redan upplever en klibba växellåda, kan det vara ett av många problem relaterade till både manuella och automatiska växellådor. Skanna den felkod

På nyare bilmodeller, betecknar en felkod vissa problem i överföringen. För de flesta bilar, visas en "Check Engine Light" på instrumentbrädan. Koderna generera efter att ansluta en kodläsare eller felsökningsverktyg i bilens diagnosuttag. Bilverkstäder har diagnosverktyg kodläsare. Vissa Bildelsaffärer gör scanningen gratis och leta upp reservdelar för dig. Denna kod är det första steget att diagnostisera ditt problem fastnar transmission.
Stickning automatväxellådor

Automatiska växellådor innebära mer konstruktion och så har mer problem på grund av alla de olika delarna . Om transmissionen upplever glider eller fastnar i en viss växel, kan problemet vara låg transmissionsolja eller en dålig solenoid, som är en ventil som styr flödet in och ut ur den automatiska transmissionen baserad på en elektrisk ström. Om sticker hastigheten är högre än specifikationerna, har du förmodligen en fast ventil tryckregulator. Återigen, isolerar en diagnostisk kod problemet, särskilt i automatiska växellådor.
Fastbränd Manuell växellåda

En viktig orsak till att hålla i manuella växellådor är en trasig skift kabel. Om bilen blir svårt att flytta, kan det betyda en förskjutning kabel sviktar. Problemet börjar när vajern inte drar på kopplingen och växelspaken blir alltför styv för att fungera. För detta problem, byt ut kabeln och studera kopplingen så att ingen skada skett till transmissionen. En annan fråga skulle kunna vara kopplingen, särskilt om de redskap slipa eller kollidera när växling eller kopplingen är inte helt släppa när pedalen trycks tillbaka. Du kanske måste byta kopplingen i det här fallet.
Cold Weather Stickning Transmission

Under vintermånaderna, kan du märka din överföring fastnar mer. Problemet ligger sannolikt med smörjmedlet i manuella växellådor. En tung smörjmedel fungerar inte i kallt väder precis som en tunn smörjmedel inte kommer att fungera i varmt väder. Fordonstillverkare ange vilken typ av smörjmedel som behövs för bilens växellåda. En oljenivå kvar för låg under en lång tid kan också bidra till en försämring tillståndet hos en manuell växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66743.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.