Tecken en dubbel Kardan drivaxel Bad

Dubbel kardanknutar är en typ av kardanknut ofta används i applikationer som kräver mer artikulation och vridmoment-överföring kapacitet än en vanlig Rzeppa gemensamt kan erbjuda. Medan betydligt tuffare än de flesta andra typer av drivknut, kommer DCJ bär fortfarande ut och misslyckas när de utsätts för mycket stress och slitage. Clunking

clunking under acceleration eller plötslig inbromsning är ofta det första tecknet på DCJ slitage, och kan förebåda en omedelbar och katastrofala fel om de lämnas oåtgärdade. Denna clunking kommer från överskott lagerspel mellan DCJ individuella U-fogar och dess mellanliggande axel, eller inuti U-gemensamma företagen själva. Clunking är farligt eftersom spelen det innebär att drivaxeln för att bygga upp fart innan det inleder hjulet, som hammare lagren till slurry.
Bindande

Bindning kan ske före hörbart brus i DCJ, men det förekommer ofta som ett resultat av överskott lagerspel i DCJ s U-leder. Bindande händer i allmänhet under extrem fjädring artikulation, och manifesterar sig som en mycket dyr-sound smällande ljud. När den främre DCJ på en 4WD lastbil binder, kan den skicka en märkbar shimmy upp ratten och rycka det lite åt sidan eller den andra. Nog bindande kommer så småningom bryta DCJ U-fogar eller mellanaxeln, och även lindrig bindning kan knäcka det nog att orsaka fel senare.
Vibration

Vibration i en DCJ är ganska sällsynt, eftersom den ena sidan av det gemensamma brukar monteras på en solid grund, men det är ett tecken på en förestående misslyckande. Vibration normalt endast ske på extremt lyfta eller sänka lastbilar där DCJ aldrig helt rätar ut enligt kryssning förhållanden. Medan några drivknutar någonsin verkar i en helt "rakt" läge under kryssningen, kommer ihållande vinklar tillåta mellanaxeln att svänga i utrymmet av U-joint s bärande godkännanden. Som sådan vibration nästan alltid förebådar svår lagerslitage, och kommer förmodligen att resultera i bindande om de lämnas utan uppsikt. Tänk dock på att DCJs kommer alltid vibrerar lite mer än andra typer av drivknut, så att inte ersätta leden om du upptäcker en märkbar ökning av vibrationer.
Kontrollera DCJ

Det enklaste sättet att kontrollera en DCJ är att krypa under bilen, ta tag i drivaxeln i båda händerna och försök att vrida eller flytta den. Eftersom de flesta DCJ misslyckanden är ett resultat av lagerslitage, kommer eventuellt överskott rörelse i aggregatet berätta att något är fel. Tillåtna spelen varierar, men överskjutande slitage är troligt om du kan rotera axeln nog att notera en hörbar kranen när den stannar. Denna milda kranen kommer så småningom att hamra lagren till en full-on clunk, och då du har problem. Om du ersätter en starkt slitna U-joint i DCJ församlingen, sedan tvätta den mellanliggande axeln och ok med avfettningsmedel och noga inspektera dem för sprickor. Du kommer vanligtvis att hitta sprickor i det tunna området mellan U-joint cap hål och kanten av oket eller mellanaxeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68256.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.