Hur man läser en Manifold Gauge

En grenrör mätare är ganska möjligen en av de mest förbisedda, men enklaste, diagnostiska verktyg att använda. Mätaren har en enda nål och en serie av tal som omger nålen. Siffrorna representerar inches av kvicksilver, eller "in. /Hg." Utmaningen med ett grenrör mätare inte fästa mätaren till motorn, men tolka rörelse mätaren visare. Observera att en stadig nål läsning av cirka 20 i. /Hg. är optimal. Instruktioner
1

Kontrollera stickning ventiler eller felaktig tändningsmatris om mätaren är nålen varierar mellan 15 och 20 år. /Hg.
2

Kontrollera om en skadad förgasare eller gas huspackning, en skadad packning i insugsröret, en klibba gasspjäll eller sen tändning eller ventiltider om mätaren läser stadigt någon gång mellan 10 och 15 år. /Hg.
3

Justera luft /bränsleblandningen om nålen konsekvent driver fram och tillbaka mellan cirka 12 och 18 i. /Hg.
4

Inspektera topplock för en svag intag eller avgasventil våren om mätaren nålen fluktuerar allmänt när hastigheten hos motorn ökas. Även inspektera fördelarlocket och tändstift för tecken på slitage, vilket skulle kunna orsaka en antändning miss. Om problemet kvarstår kan det topplockspackningen behöver bytas.
5

Inspektera topplock för en bränd ventil eller felaktigt ventilspel om nålen står stadigt, men plötsligt faller innan han återvände till sitt stadig position i regelbundna intervall. Den plötsliga nedgången uppstår när den felaktiga ventilen manövreras.
6

Byt strypta ljuddämparen om nålen gradvis sjunker när motorn går på tomgång.
7

Byt ventilstyrningarna om mätaren nålen vibrerar överdrivet när motorn går på tomgång, men sedan stabiliserar när motorns varvtal ökas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63657.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.