Felsökning av en generator på en Dodge

generatorn på din Dodge, oavsett om det är en bil, lastbil eller skåpbil, är en viktig del av sitt elsystem. I själva verket, om generatorn inte fungerar perfekt, kommer din Dodge börjar snart att drabbas av allvarliga problem. Till exempel, med en felaktigt fungerande generator, kommer batteriet dräneras snabbt. Utan ett fulladdat batteri kommer bilen inte att starta. Således, med en dålig generator, ställs du inför risken att bli strandsatta någonstans vid någon tidpunkt. Tack och lov, det finns saker du kan göra för att felsöka din Dodge generator i ditt eget garage. Saker du behöver
nyckel eller hylsa som
12-volts digitalvoltmeter
vän eller familjemedlem att hjälpa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Dodge med motorn avstängd. Kontrollera också att se till att alla andra växlar och /eller elektriska komponenter är avstängda.
2

Leta generatorn. Beroende på modell av Dodge, kommer platsen varierar. Det kommer dock att ha ett band som löper till den. Kontrollera detta bälte för att se till att det är tätt. Om det är för löst kan du prova dra det genom att justera generatorn på sitt fäste. Du behöver en nyckel eller hylsa inställd för att åstadkomma detta. Också, medan du har dina verktyg och med motorn fortfarande avstängd, bör du ta bort alla eller kåpor från batteriet.
3

Anslut digital voltmeter till din Dodge s batteripolerna. Var noga med att ansluta den positiva klämman på 12-volt voltmeter till positiva inlägget och den negativa klämman till batteriets negativa pol. Läsningen du får kommer att återspegla laddningen av batteriet ensam. En läsning runt 12.5 eller 12.8 volt är normalt. En läsning under 12 volt kan tyda din Dodge batteri är den skyldige. Ladda batteriet och, utan att köra bilen under tiden, testa det igen nästa dag. En annan låg läsning skulle innebära att batteriet är dåligt eller att du har en kortslutning i ledningarna.
4

Koppla voltmetern från batteripolerna och be en vän eller familjemedlem att komma bakom ratten och starta Dodge. Anslut sedan voltmetern till batteriet precis som du gjorde innan. Nu be din vän eller familjemedlem att slå på Dodge strålkastarna och resa dem till helljus.
5

Titta på voltmetern. Vid det här laget bör du bevittna en läsning någonstans 13,8-14,2 volt. En varians på några tiondelar av en volt är okej. Nu be din vän eller familjemedlem för att öka RPM av Dodge till cirka 1500 eller en snabb tomgång. Läs av voltmetern igen. Denna gång en läsning mellan 14,2 och 14,6 volt är normen. Om du ser något under 14,2, är din Dodge generator ger inte tillräckligt med spänning för att hålla batteriet fulladdat.
6

Lyssna på Dodge generatorn när motorn är igång. Generatorn ska vara tyst. Om du hör skrikande, rosslande eller slipning kommer från generatorn, kommer den att behöva reparation eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65661.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.