Problem med Jaguar XJ6

Jaguar XJ6 har flera kända problem med sina bränsle, mekaniska och elektriska system. De flesta av dessa problem resulterade i återkallelser för fordon under 1980 och 1990. Lyckligtvis har tillverkaren av denna lyx sedan komma med flera lösningar för att bemöta de farhågor om detta fordonets säkerhet och funktion. Fuel Systems

I många av Jaguar XJ6 modeller tillverkade efter år 1990, fanns det problem med bränslefilter. Flera bränslefilter kontakter producerades inte korrekt och orsakade O-ringen inte riktigt täta på bränsleledningen. Detta orsakade risken för bränsleläckage, vilket kan orsaka en brand. Dessutom innehöll vissa modeller i början av 1980-kontakter bränsleslang som kunde lösas upp och orsaka läckage av bränsle. Tillverkaren har frågan påminner att ersätta felaktiga filter och kontakter.
Säkerhetsbälte

Jaguar också utfärdat påminner om XJ6s säkerhetsbälten. Många av Jaguar XJ6 modellerna hade problem med säkerhetsbälten. Den låsning funktion av säkerhetsbältet misslyckats och orsakade bältet att fastna längs spåret. Detta i sin tur orsakade bryta och knutar av låstungan eller kabel. Dessa skadade säkerhetsbälten systemen inte skulle vara effektiva säkerhetsanordningar i händelse av en bilolycka eller olycka.
Bromsar /Hydraulik

Vissa modeller av XJ6 hade problem med vass i låsbulten bryta den bakre oket. Denna trasiga bulten kan orsaka en ökning i mängden av tid och avstånd som krävs för att sluta när bryta, vilket skulle kunna orsaka en bilolycka. Andra kända problem ingår bristning av vätsketillförsel slangen. Detta kan orsaka en förlust av vätska i bromssystemet, vilket kan leda till en förlust av kontrollen över fordonet och ett motorrum brand. Tillverkaren utfärdade påminner att byta bulten och slang.
Electrical Systems

I några av XJ6s har farthållaren varit känt att misslyckas om de bedriver bromsarna. De bakre bromsljus misslyckas också att belysa på grund av ett problem med montering av en viss Bromsljuskontakt. Detta kan potentiellt leda till en förlust av bromsljus och misslyckande farthållaren att sluta. Andra problem är läckage av bromsen ackumulatorn switch, vilket kan leda till en förlust av vätska i bromssystemet. Eftersom växeln är nära elledningar, kunde elkraft avbrytas och kontroll över fordonet kan förloras. Tillverkaren kommer att ersätta den felaktiga brytaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65706.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.