Hur felsöker jag en 1998 GMC bränslepump?

General Motors började tillverka bilar 1897. GMC raden av moderna lastbilar och bilar är utrustade med en elektrisk bränslepump, inklusive 1998 års modeller. Bränslepumpen sitter inuti bränsletanken, med toppen sticker ut, och den skickar bränsle från tanken till motorn. När din GMC fordon har problem med sitt bränslesystem, bör du alltid överväga om bränslepumpen inte fungerar. Innan du faktiskt ta bort pumpen för att inspektera eller byta ut den, bör du göra en del specifika felsökning för att se om andra komponenter kan orsaka problem bränslesystem. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

leta efter några symtom som bränslepumpen har misslyckats. Din GMC fordon inte kommer att accelerera när gaspedalen trycks ner eller vägrar att starta alls när bränslepumpen inte kan leverera bränsle till motorn som det är tänkt.
2

Lyssna för att höra om bränslepumpen vänder på innan du startar bilen. Sätt din GMC tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid den ett snäpp åt höger så att bilens batteri och instrumentbrädan är aktiva men motorn inte är igång. Med tändningsnyckeln i detta läge, bör bränslepumpen börja dra bränsle från bensintanken och skicka den till motorn genom bränsleledningar. Om du inte kan höra pumpen arbetar, kan det ha skadats. Var noga med att lyssna på pumpen på en lugn plats, eller ha en annan person stå utanför bilen vid bränsletanken att lyssna på pumpen för dig.
3

Kontrollera bränsletrycket på fordonet. Anslut en bränsletrycksmätaren till schraderventilen av bil eller lastbil. Den schraderventilen ser ut som en luftventil från en bil eller cykel däck, och den är ansluten till en svart gummislang på toppen av motorblocket. Skruva tryckmätaren till schraderventilen, starta motorn och läs av mätaren för att se om din bränsletrycket är inom rätt intervall. Om du är osäker på vad rätt bränsletryck område är, kolla din instruktionsbok eller kontakta din lokala GMC återförsäljare för att ta reda på.
4

Kontrollera om bränsletrycket regulatorn inte fungerar, snarare än bränslepump. Bränslet tryckregulatorn är nära Schrader ventil och är ansluten till en liten svart gummi linje på toppen av motorblocket. Pressa gummi linje bredvid regulatorn med en tång medan motorn är igång och bränsle tryckmätare är ansluten till schraderventilen. Om fordonets bränsletrycket stiger till ett acceptabelt område när gummit bränsleledningen pressas, bör du byta ut regulatorn istället för bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67102.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.