Skälen för Rök och vatten att komma från avgasröret

Bilar körs på en förbränningsmotor, där en brandfarlig vätska antänds i motorns cylindrar, driver kolvarna och driva motorn. När kolven har tryckts, är röken genereras stack ut ur bilen genom avgassystemet och slutligen genom avgasröret. Det är inte ovanligt att se vatten och rök kommer ut ur avgasröret för en rad olika skäl. Kondens

En orsak till vatten kommer ur din slutröret, särskilt på tidiga morgnar, är enkel kondens. Overnight avgassystemet är metall kyls ned till omgivningstemperatur. När du startar bilen, blir det snabbt mycket varmare än luften som omger den. Resultatet är kondens bildas runt och inne i avgassystemet och slutrör. Denna vätska då trycks ut med avgaserna och ger sken av att din bil läcker vatten. Addera Vattenånga

När motorn stängs över snabbt, kan det utvisa vad som verkar vara ovanligt rök kommer ut ur avgasröret. Detta är troligen ånga från avgasgrenröret värma upp och förånga flytande kondensering som kan bygga upp i avgassystemet. Vad du kan se är vattenånga bli utvisade ur avgasröret.
Rök när du kör

Din avgassystemet är avsett att transportera avgaserna, eller rök från förbränning som redan har använts av kolvarna i motorn, ut genom ändröret. Även avgassystemet är inte typiskt självklart som det är utvisas ur bilen, särskilt om fordonet är utrustat med en katalysator, om temperaturen är svalare, kan avgaserna bli bara mer uppenbar. Detta är samma effekt som när du kan se dina andetag när det är kallt ute.
Vit Avgassystem vid normal arbetstemperatur

Om avgaserna konsekvent avger vit rök när det inte är kallt ute, och fortsätter eller börjar efter det att motorn har varit igång ett tag, kan det finnas ett problem med ditt motorns kylsystem. För att vara säker bör du konsultera en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66042.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.