Symtom på en dålig drivknut på en 1994 Dodge Spirit

Den 1994 Dodge Spirit har en in-line fyrcylindrig motor och framhjulsdrift kontroll i en fyrdörrars bil. Drivhjulen på bilen varje har en drivknut som förbinder hjulen till Andens sändning. Dessa CV, eller konstant hastighet, lederna hjälper till att hålla bilen i rörelse, särskilt genom svängar på vägen. Över tiden ett CV kan slitas ut, visar några möjliga symptom. Nynnar

Om drivknut på din Dodge Spirit går dåligt, kan du höra ett surrande ljud under körning. Denna surrande ljud orsakas av brist på smörjmedel i leden, som orsakas av hålet i gummistövel. Vissa förare kan höra mer av ett morrande ljud än en brummande, men orsaken är densamma, och ljudet är konstant medan bilen är i rörelse. Ett slitet lager i Andens sändning kan orsaka ett liknande ljud.
Wheel Vibration

En vibration vid en eller flera av hjulen på din Dodge Spirit kan orsakas av en sviktande drivknut. Eftersom leden slits ut, vibrerar bilen eftersom CV-leden tillåter för mycket rörelse. Denna vibration kan vara mycket märkbar för föraren och eventuella passagerare i bilen, speciellt om Anden färdas på motorvägen hastigheter. Vibrationer som ökar med hastigheten på bilen också kan orsakas av ett däck som är ur balans eller trasiga motorfästen.
Wheel klickar

vanligt tecken på CV-leden går dåligt i en Dodge Spirit dyker upp när bilen går igenom svängar. Ett knäppande eller klickande ljud kommer från ett av hjulen på bilen om CV-leden går dåligt, vilket ger dig ett säkert tecken de gemensamma behöver bytas. Du kan testa bilen för att se till att du klickar är från CV lederna. Ta din Ande till ett tomt område, t.ex. en parkeringsplats, där det finns gott om öppna ytor. Veva hjulet hela vägen till ena sidan och lägg i backväxeln. Kör i en cirkel och lyssna för att klicka eller popping. Om ljudet är högre när bilen svänger i omvänd, då den har en sliten drivknut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65010.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.