Så Kontrollera bränsletryck på en expedition

Ford Expeditions är bränsle sprutas fordon som kräver en konstant bränsletryck som fluktuerar med gasreglaget position. Om bränsletrycket är för högt eller för lågt, kan det orsaka körbarhet frågor som är skadligt för din Expedition motor och utsläpp system, liksom din plånbok. Med detta i åtanke, om du misstänker att din Expedition har problem med bränsletrycket, bör du ha checkat ut omedelbart och åtgärda problemet så snart som möjligt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven, sätta dina skyddsglasögon på och leta testet bränslesystemet port, som ligger i bränsleledningen. Skruva av locket på porten för hand och ställ den åt sidan där du inte kommer att förlora det.
2

Anslut bränsletrycksmätaren till hamnen och manövrera bränsletrycksmätaren under huven nära torpedväggen och upp på vindrutan så att du kan lägga det vetter in i hytten av Expedition. Fäst den på plats genom att sätta den mellan vindrutan och torkarbladet.
3

Få i förarsätet av Expedition och vrid startnyckeln till körläge, (ett hack före att faktiskt igång motorn över). Nålen på bränsle tryckmätare borde stiga till cirka 32 till 45 PSI, beroende på vilket år och motorn i din expedition. Titta på nålen för att se till att trycket inte somnar.
4

Stäng av motorn och se om trycket förändras. Det bör vara konstant, även efter det att nyckeln vrids av. Denna konstant tryck håller bränsle i spridarna för snabb uppstart. Starta motorn igen och trycker på gasen, nålen skulle snabbt stiga ungefär 5 PSI, och sedan återgå till det normala när motorn saktar ner till tomgång
5

Koppla bränslemätaren från bränslet testporten. och installera locket på porten för att förhindra att smuts eller andra föroreningar kommer in i hamnen och eventuellt orsaka ett bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64833.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.