Felsökning HID lampor på en 2004 Prius

Any Prius ägare kan egen förändring och felsöka HID lampor på en 2004 Toyota Prius. Kom ihåg att 2004 -2009 var åren av 2: a generationens Prius, så alla Toyota handbok från denna period är en giltig och värdefull referens för Prius reparationer. I Generation II Prius, var HID strålkastare del av en option paket som ingår dimljus. Detta är den enkla visuella referens på framsidan av Prius. Inga dimljus, inga HID strålkastare. I så fall, strålkastarna är halogen. Saker du behöver
Prius HID lampor
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

stänga av strålkastarna och vara säker på att lamporna är cool. HID lampor är hetare än konventionella halogenlampor.
2

Öppna huven genom att dra spaken bredvid förarsätet. Sätt den stång i spåret på huven för att hålla den öppen. Ta av frontkåpan motorrummet med en Philips skruvmejsel för att hjälpa lossa skruven flikarna.
3

Skifta HID lampor. Om ett overksamt glödlampa fungerar i den andra strålkastaren bostäder, ligger problemet någon annanstans. Demontera strålkastaren kontakten genom att vrida det moturs och ta sedan bort gummiskyddet. Släpp spärrfjädern att ta bort glödlampan.
4

Skifta förkopplingsdon. Nätaggregat för HID lampor kan lösgöras. Byt dem om båda HID lampor är bra. Var noga med att lossa alla kablar från förkopplingsdon innan du flyttar dem.
5

Koppla ur kabeln från ballasten till strömkällan. Om att kabeln är bra, är det enda annan hårdvara alternativt kabeln mellan lamphuset och ballast. Denna kabel är mindre benägna att misslyckas, men ta bort det från både strålkastarhuset och ballast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65323.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.