Felsökning av en Mitsubishi Lancer

Lancer är en sportig bil som tillverkas av Mitsubishi Motors. Fordonet har flera inkarnationer, och är ofta kallad "Lancer Evolution," eller "EVO" för kort. Dessa bilar är utformade med en hög effekt-vikt-förhållande, aluminiumpaneler kropp och en turboladdad motor, vilket gör dem små, lätta och otroligt snabb för en gata bil. Detta innebär också att, på grund av allt som högvarviga och racing på stan, kommer du sannolikt att uppleva fler problem än med en sugmotor, icke-sport-trimmad bil. Lyckligtvis kan du felsöka de vanligaste problemen rätt i din uppfart. Instruktioner
1

Kontrollera om motorn går jämnt efter första uppstart och efter att nå normal arbetstemperatur. Om den inte gör det, kolla ventilen utloppsstyrningens på turbo. Du kan behöva ha detta problem servas av en kvalificerad mekaniker, som turbokomprimering på Lancer är känsliga för justering.
2

Kontrollera för buller i kopplingen området. Kopplingen vänjer mycket på högpresterande fordon. Kontrollera att gaffeln axeln är korrekt installerat och att din throwout lagret inte har misslyckats. Över tiden kommer lagret slits ut, och med ökad användning av kopplingen, kan det inte vara så länge som underhållsplanen för din Lancer föreslår.
3

Kontrollera för bullriga redskap eller växlingar. Du kanske har slitna eller skadade maskor växlar. Detta är inte ovanligt om Lancer har kört hårt och var inte underhålls av den tidigare ägaren. Du kan också ha slitna eller syncronizers i transmissionen. Eftersom dessa är ansvariga för smidig växling, har dem kontrolleras och ersättas av en överföring butiken.
4

Kontrollera att du kan flytta in alla växlar. Om du har problem flytta in i någon särskild utrustning, kan hela din transaxel att misslyckas, eller du kanske bara har en felaktig koppling skiva. Sedan byta kopplingen är mycket billigare (och enklare) än att ändra växellådan skulle kopplingen vara rätt plats att börja. Detta skulle vara särskilt sant om du tenderar att "rida kopplingen" en hel del under aggressiva eller "pigg" körning körningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64058.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.