Hur man testar en Turbo Boost

Turboaggregat öka hästkrafter potentialen hos en motor genom att mata intag systemet med tryckluft, som kallas laddtrycket. Frågor som boost läcker eller inte fungerar sensorer luftflöde kan avsevärt minska hästkrafter produktion och tillförlitligheten i din motor. Mekaniskt arbete på motorn är inte nödvändigt att felsöka turbo systemet. Saker du behöver
ECU kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Anslut en ECU kodläsare i ECU tillgång port, vanligen placerad i det inre förarsidan fotutrymmet området . Motorns styrenhet eller ECU övervakar alla de olika elektroniska intag och sensorer avgaser. När ett problem såsom otillräcklig eller överdriven laddtryck inträffar, kommer ECU aktivera "check engine" lampan på insidan mätaren klustret. När du ansluter en ECU kodläsare, kommer det att ge dig en avläsning av eventuella felkoder som registreras av ECU, samt en kort beskrivning av felet. Om du inte har en ECU kodläsare, många bilreparationer center erbjuder gratis kodläsande tjänsten.
2

Inspektera alla de olika turbo systemkomponenter i motorrummet. Kontrollera intaget gummi luft och anslutningar intercooler för tecken på sprickor eller lösa slangklämmor. Inspektera linjerna gummiutsugring anslutna hela intercooler systemet, eftersom de är benägna att spricka på grund av den höga värme som genereras av motorn. Byt ut eventuella skadade linjer omedelbart, och dra några säkra anslutningar.
3

Kör fordonet till en väg där det är säkert och lagligt att fullt accelerera fordonet till motorns varvtal redline. Detta är nödvändigt för att till fullo buffra turbo så att du kan övervaka uppsving aktiviteten.
4

Accelerera din bil till rpm redline. Samtidigt accelererar, lyssna till ljudet av turboaggregatet. Ett högt, högfrekvent gnälla indikerar ofta slitna turboladdarhus kullager. Om lagren är mycket slitna, ett metalliskt skrapande ljud uppstår när turboaggregatet spolar. Också uppmärksamma de accelerations egenskaper hos motorn. Om motorn känns tveksamma, eller acceleration nedskärningar i och ut, är detta ett tecken på inkonsekvent laddtryck beror antingen på en skadad turbo eller en extrem boost läcka.
5

Övervaka bilens mätare laddtryck medan accelerera, om du har installerat. Boost mätare ger dig en konstant avläsning av laddtrycket nivån i turbo systemet. Laddtrycket skulle stiga snabbt under acceleration, sedan falla något till den avsedda laddtryck. Om ett alltför laddtryck spik flera psi eller mer är närvarande under acceleration, indikerar detta ofta en läcka laddtryck eller fel turbo wastegate ställdon. Inkonsekvent boost nivåerna av Laddtrycksmätare visar också ett uppsving läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68200.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.