Kan vattnet komma in olja från en Blown Intake Gasket?

Fordonsindustrin insugningsröret fungerar som en passage till väg finfördelat bränsle i cylindrarna för syftet med förbränningen. Den insugningsröret kräver en packning för att täta samlingsröret mot topplocket. På V-typ motorer som bult och försegla direkt till huvudet, en fiber eller metall-fiberpackningen gör vakuum och fluid-resistent tätning. Dessa typer av motorer har vattenpassager, typiskt löper från de främre och bakre delen av insugsgrenröret som cirkulerar kylvätska. Under vissa omständigheter kan vatten komma in i oljetråget som ett resultat av en blåst packning i insugsröret. Insugningsrör Plats och design

På V-motorer av typ, är inloppsrör i gjuten aluminium, järn och, i vissa fall, plast. De sitter direkt mittmotor mellan huvudena. Fördelaren har två vinklade passytor, en för varje huvud bank. Stora skruvar måste vara korrekt åt till specifikationerna för att ansluta och täta insugningsröret till topplocket. Insugningsröret packning har bakre och främre vatten passager, gå grenröret med huvudet, så att kylvätskan och kyla topplocket, samt stora bränsle öppningar hamn och bulthål.
Vatten i olja Symtom på en blåst insugningsrör Packning

En blåst packning i insugsröret visar sig av villkoret motoroljan när kontrolleras med en mätsticka. Om fordonet har ett oljeläckage, kommer oljan också verkar förändras i färg och konsistens. Vatten-förorenad olja kommer att se ljusbrun och uppvisar en skummande eller krämig konsistens konsistensen av en milkshake. De skummande textur resultat från kärning och luft i oljan. Olja kommer inte nödvändigtvis in i kylsystemet med en blåst packning i insugsröret. Addera ditt Anledningar till salu, packningen

insugningsröret packningar är utformade för att krossa på vridmomentet tillämpas på dem mellan huvudet och grenröret och bildar en tätning. Temperatursvängningar under ständig motor värme och kyla kan tänja ytan grenröret kontakten och låt packningen läckage. Ålder kan orsaka en eventuell försämring av packningsmaterial, därmed en delning eller brytning. Svår motorn överhettas kan förvränga grenröret eller huvud, vilket orsakar läckage liksom bränna packningsmaterial. Korrosion och rost i en vattenpassage kan försvaga och falla sönder packningsmaterialet.
Placering av packningen

Motorer som har en i ett stycke grenrör-to-head tätningen utan en lyftare dal lock kommer att läcka på innerkanten av packningen nära kylmedelkanalen. Kylvätska kommer förbi packningen och läcker ner i lyftaren dalen. Den kylvätska kommer att fortsätta att sjunka in i oljetråget och samlas där. Vissa modell fordon inte har en sådan passage, eller har lyftaren dalen tätas med ett separat kuvert.
Packningen Konsekvenser

När insugningsröret packning raster och tillåter kylvätska att blandas med motorolja, oljan blir utspädd och förlorar sin viskositet. Beroende på svårighetsgraden av läckan, kan motorn gå varm. Radiatorn eller overflow kylvätskebehållaren nivå kommer att sjunka märkbart. Vatten-förorenad olja kommer att öka motorns temperatur genom ökad friktion. Vevstakar, ramlager, kamaxel lager, ventil rockers tåg och schakt, ventilskaft och andra stora metallkomponenter börjar misslyckas. Vatten-förorenad olja leder till eventuell beslag, skärning och brott av större motorkomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68559.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.