Felsökning av bromsar på en Dodge Diesel

Bromsarna på din Dodge diesel har en tjocklek och rotor design. Detta säkerställer maximal klämkraft och optimal bromskraft. Med tiden kommer dessa bromsar kräver underhåll. Korrekt underhåll dina bromsar kommer att se din bromssystemet fungerar som det ska. Ersättningsbromsbelägg delar kan normalt köpas genom de flesta bildelar butiker. Men felsökning bromsarna är kritiskt innan utbyte av delar. Instruktioner
1

Kontrollera om vibrationer i ratten när du trycker på bromsen. Någon feedback i ratten vid bromsning indikerar bromsrotorn ytan är ojämn och måste bytas ut.
2

Kontrollera bromsbeläggens slitage. Bromsbeläggen bör vara minst 1/8 tum tjock. Om de inte är, bromsbeläggen behöver bytas.
3

Tryck på bromspedalen. Om det känns svampig, det finns luft i ditt Diesels bromsledningar, och systemet måste vara professionellt luftas av all luft.
4

Öppna huven och kontrollera bromshuvudcylindern nivån på hydrauloljan. Behållarens lock är märkt "bromsvätska." Du bör kunna se bromsvätskan genom den genomskinliga bromsvätskebehållaren tank. Vätskenivån ska ligga mellan den övre och undre märken på utsidan av behållaren tanken att ge optimal bromsning. Om det är över-eller under-fyllda, har bromssystemet servad.
5

Håll bromspedalen på din Dodge diesel. Om bromspedalen sakta sjunker till golvet och du förlorar bromstryck, har din Dodge bromshuvudcylindern misslyckats och behöver bytas.
6

Kontrollera orimligt svårt bromsning. Din Dodge diesel har en booster makt bromsar för att hjälpa dig med bromsning. Om din bromspedal verkar ovanligt stel, har din broms booster servas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64640.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.