Så här kontrollerar Bil Shocks

Stötdämpare finns i flera varianter. De minst kostsamma störningar är de äldre, standard, oljefyllda stötdämpare. Problemet med dessa härrör från det faktum att de misslyckas när de blir uppvärmda och oljan blir tunnare. Nästa typ är kvävgasfylld chocker. Dessa stötar är fyllda med kväve och olja, som löser problemet med överhettning och orsakar fel. Dessa används på alla motorfordon som standardutrustning. Det finns ett stort utbud av prestanda chocker, som har olika ventilsystem för prestanda fordon. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Tryck upp och ner kraftigt på framsidan och sedan bakre delen av fordonet. Detta är den äldsta och mest pålitliga sättet att kontrollera chock prestanda. Detta kan vara svårt för vissa fordon på grund av deras kropp stil och brist på utskjutande stötfångare som att driva. Fordonet bör uppvisa motstånd till att pressa ned, och när den främre eller bakre skakas, ska bilen slutar gunga omedelbart när den släpps. Om det rockar, är de chocker slitna.
2

Kör fordonet över en ojämn yta. Om fordonet har en mängd gunga eller pitching det är en bra indikation på slitna chocker. Kör bilen långsamt och momentant trycker bromsarna. Om näsan dyk eller stenar två eller tre gånger innan han kom till vila, är de chocker slitna. De chocker stöder inte bilen - de bara ge motstånd till upp och ner fordonets rörelse. Om du hade en chock och försökte pressa det, skulle du finna det oerhört svårt. Samma sak gäller för att försöka förlänga chocken.
3

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Inspektera chocker för oljeläckage, vilket tyder på en dålig tätning. Om chocker har en dålig tätning, måste de bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64284.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.