Felsökning av luftkonditionering i en Chevy Corvette

När du märker din bil inte längre blåser kall luft från luftkonditioneringen, vet du något är fel. Orsaken till problemet kan vara enkel att diagnostisera och åtgärda eller det kan vara ett allvarligt problem. Ta ett skott på att felsöka problemet själv, och du kan spara mycket tid i pengar. Instruktioner
1

Lyft huven på bilen med motorn avstängd och först leta efter visuella ledtrådar till vad problemet kan vara. Titta på kompressorn. Det är cylindrisk till formen, sitter direkt bredvid motorn och har en rem. Se till att bältet är intakt och det finns ingen rost.
2

Starta motorn på bilen och låt den gå medan du tittar på kompressorn. Leta efter uppenbara tecken på felfunktion. Tryck båda av slangarna är anslutna till kompressorn. Den större bör vara svalt, och den mindre slangen bör vara varm, men inte plågsamt varmt.
3

Lyssna till fläktmotorn för att se till att den är igång, men inte alltför högt. Kliv in i bilen och leka med luft reglagen på instrumentpanelen för att se till att fläktmotorn gör lämpliga ökningar och minskningar i volym.
4

Byt säkring om reglagen inte fungerar. Säkringsdosan i en Chevy Corvette är på golvet ombord. Lyft mattan på passagerarsidan, och ta sedan bort toe-styrelsen och som täcker. Dra på de övre hörnen av panelen för att komma åt säkringsboxen. I en korvett, är det säkring nummer 28 och kan ersättas med en av de reservdelar tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63746.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.