Hur du kontrollerar TPS på en 1991 S10

Tidigt i livet av Chevrolet S10 pickup, var det en relativt enkel bil som bara hade den mest grundläggande av elektronisk motorstyrning. Med tiden blev S10 mer komplex och kraftfull. I 1991 års modell kom standard med General Motors dåvarande berömda "Iron Duke" 2,5-liters fyrcylindrig motor som spottar fram en godtagbar 105 hästkrafter. Denna motor förlitade sig mer om elektrisk styrning än de tidigare åren, inklusive en gasspjällssensorn. Eftersom denna sensor endast justerar spänningen att ange sin läsning, testa det är nästan lika enkelt som att testa batteriets spänning. Saker du behöver
Multimeter
stjärnskruvmejsel
Låsningsmedel kemiska
Visa fler instruktioner
Kontroll
1

Lossa vingmuttern från toppen av luftrenarhuset. Dra av locket luftrenarhuset och dra luftrenaren från huset. Dra röret luftintaget från luftrenaren huset och drar vakuumledningen från sidan av höljet. Lyft kåpan ut från motorrummet.
2

utseende på framsidan av spjällhuset och hitta gasspjällssensorn.
3

Stab genom beläggning på mörkblå-färgad tråd på TPS ledningsnätet med positiva sonden av en multimeter. Tryck på negativa sonden på multimetern till den negativa polen på batteriet.
4

Vrid multimeter och ställ den att mäta 12 volt. Vrid tändningen till läge "RUN", men starta inte motorn
5

Läs mätningen på multimeter,. Bör läsa mindre än 1,25 volt. Om mätningen inte är korrekt, har TPS misslyckats. Om mätningen är korrekt, fortsätt till nästa steg.
6

Vrid långsamt gasreglaget på spjällhuset mot förarsidan, som om du ökar motorns varvtal. Titta på multimeter utdata när du flyttar gasreglaget. Den mutlimeter s spänning läsning ökar smidigt som du trycker spaken mot förarsidan, då max ut nära 4,5 volt. Om TPS inte detta test, måste den bytas ut. Byte
7

Följ steg 1 och 2 i avsnittet "Kontrollera" för att komma till TPS
.

8

Håll upplåsningsknappen på TPS kabelnät, och dra kablaget.
9

Ta bort de två TPS-fästskruvar med en stjärnskruvmejsel och ta bort TPS.
10

Applicera ett tunt lager av en tråd-låsning kemikalie på gängorna på TPS skruvarna. Placera TPS på spjällhuset, rikta sina skruvhål med dem i spjällhuset. Dra åt TPS-skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Anslut ledningsnätet till TPS.
11

Guide luftrenarhuset på spjällhuset och ställa luftrenaren i huset. Placera locket på toppen av huset och dra åt dess vingmuttern. Anslut slangen luftintag på intaget på luftrenarhuset och anslut sugslangen i sidan av luftfiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68569.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.