Varför Overdrive blinka?

På Ford fordon kommer sändningen överväxel blinka för att indikera en transmission problem på samma sätt en blinkande check engine lampan indikerar ett motorproblem. Den överväxel blinkar när fordonets dator registrerar en kod transmission check. För att rätta till problemet, måste du ha läst sändningskoden och systemet diagnostiseras. Blinkande Overdrive Ljus

För att diagnostisera problemet, se till att dokumentera när överväxeln ljuset började blinka och eventuella problem transmission, t.ex. halka, mycket buller eller hårda skift. Till exempel, om överväxeln blinkar efter en timme på motorvägen, kan det tyda på en kylande fråga. Medan stänga av bilen och starta kan göra ljuset försvinna, detta är inte en permanent lösning och kommer att försena nödvändiga reparationer, vilket kan orsaka större skada.
Basic Korrigerande Step

Om överväxeln blinkar, inte bara hålla körning. Medan överföringen är komplexa enheter bäst kvar till proffs, kan du göra kolla några grundläggande saker själv. Kontrollera transmissionsolja för att se till att det inte är slut eller nästan slut. Det kommer att finnas en överföring mätstickan i motorrummet. Vätskan ska vara röd och den heldragna linjen på oljestickan. Om vätskan är låg, eller om det är mörkt och avger luktar bränt, är transmissionsolja dåligt och kan vara förklaringen till överföringen misslyckas.
Överföringskoderna

ta bilen till generalagenten eller en fristående butik att ha Överföringskoderna läst och diagnostiseras. När butiken läser koderna, kommer de att kunna diagnostisera problemet. Ge butiken med den information du samlat om hur fordonet kör, när ljuset tänds och alla hårda växling eller andra problem transmission.
Inte försenar
p Det är viktigt att du omedelbart besöka en kvalificerad butik när din överföring överväxel börjar blinka. Att skjuta ett besök kan orsaka ytterligare skador eller skador på transmissionen och kan öka den slutliga reparation räkningen. Kom ihåg att det blinkande ljuset innebär att det finns ett problem som behöver fixas, inte ignoreras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68199.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.