Felsökning av AC i en Honda

När en komponent i bilen inte fungerar korrekt, kan din första reaktion vara att ta den till en mekaniker och få det tittat på. Om luftkonditioneringen inte fungerar i din Honda, finns det några saker du kan göra innan du tar bilen för reparation, kan spara dig mycket pengar. Många mekaniker rekommenderar att köra A /C en gång i månaden under vintern för att starta om systemet. Instruktioner
1

Kontrollera att den inställda temperaturen är på kall, A /C-knappen är nedtryckt och ventilerna är öppna.
2

Vrid A /C på och justera handtagen. Ibland spakar och knappar på AC kontroller slits ut och inte längre justera inställningarna som de ska. Aktivera AC och röra spakarna. När du flyttar spakarna från varmt till kallt eller förändring som vent du använder, se till att du känner ett normalt motstånd i spakarna och att knapparna faktiskt justera luftflödet från ventilen att ventilera. Om spaken, knapp eller switch inte fungerar, byt ut den.
3

Kontrollera att fläkten fungerar genom att sätta A /C till max. A /C-systemet använder en fläkt för att blåsa av kall eller varm luft i bilen. Om fläkten fungerar, kommer du höra ett svagt surrande eller blåser ljud som kommer från mitten av instrumentbrädan. Om du inte hör detta ljud eller känner någon luft kommer genom ventilationshålen, troligen fläkten inte fungerar. Detta skulle kunna innebära att säkringen till fläkten har kortslutits, är en tråd frånkopplad eller fläkten har slutat fungera helt och hållet.
4

Kontrollera trycket i A /C pump med en tryckmätare ansluten till höga och låga sidolinjer A /C pump. Manometern ska läsa 30 PSI.
5

Inspektera för köldmedieläckor under bilen. Du kan också titta under huven för någon vätska på linjerna. Om du hittar några läckor, måste du spola ut A /C-systemet och ersätta köldmedieledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65435.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.