Hur man testar för en elektrisk Draw När motorn är avstängd

härstammar från det gamla engelska ordet gremain betyder "att förarga eller frustrera," var Gremlin tänkt av turn-of-the-talet flygplan mekanik för att vara en liten , busiga varelse som invaderade biplan elsystem och fick dem att sluta fungera under flygning. Senare utveckling inom flygplansunderhåll körde nästan gremlin i utdöende, tvingar den att fly från sin naturliga hög höjd livsmiljö och till mer mark-burna fortskaffningsmedel. Även när en utrotningshotad art har gremlin kommit att trivas i den oerhört komplicerade härva av trådar som är den moderna bilen. Lyckligtvis, den gremlin enda naturliga predator - finns på alla lokala maskinvara och kräver lite övertalning för att bistå i jakten - det digitala multimeter. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Ställ din digitala multimeter att läsa i volt och testa batterispänningen. Det måste läsa på en full laddning eller nära det om cirka 12,2 volt så att batteriet inte kasta bort din motståndskraft test. När du har konstaterat batteriladdningen, koppla loss den positiva och negativa batterikablarna samt den tjocka, röda kabel går till din förrätt. Koppla från alla tillbehör du har ansluten till bilen, stäng alla dörrar och bagageluckan och dra ut glödlampan som lyser upp motorrummet.
2

Ställ din multimeter att läsa i ohm och röra sonderna till de positiva och negativa batteri kabelklämmor till testet för en större elektriskt kort i systemet. Mätaren ska läsa minst 100 ohm, om den läser 0 ohm så har du en stor kort. Detta test är inte tekniskt nödvändigt att testa för strömförbrukning, men försöker läsa strömförbrukning i ett system med ett stort kort kommer förmodligen förstöra din multimeter. Om du får någon form av ohm läsning, fortsätt sedan till nästa steg.
3

Anslut den negativa batterikabeln och ange din positiva trådklämman bredvid batteriets pluspol. Låt inte de två att röra. Anslut din multimeter s sond tråden i större "icke kondenserad" terminal och ställ in multimetern att läsa ström i 10-amp intervall. Dubbelkolla din tråd position och multimeter inställning, din multimeter är på väg att bli en bärande del av ditt elektriska system, så ett misstag här kommer att smälta saken i nästa värld
4

Tryck på. svarta proben till batteriet kabelklämma och den röda proben till den positiva batteripolen. Med alla dörrar stängda och tillbehören utanför, bör du få en behandling i 20 till 35 mA - 0,020 till 0,035 ampere - sortiment. Detta är ganska typiskt för den mängd ström coursing genom reläer och elektriska kontakter i avstängt läge. Något högre än som indikerar en strömförbrukning någonstans i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68349.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.