Hur berätta om den bakre änden går ut i en '95 GMC

Den bakre änden om din '95 GMC är vad överför kraften från växellådan till bakhjulen. När denna del börjar gå dåligt, är det bäst att reparera eller byta ut den innan den helt slutar fungera och lämnar dig strandsatta. Det finns några kontrollampa tecken på en bakre ände går dåligt. Ibland kan man se vilka delar som går dåligt och ibland är det bara att lyssna efter de dåliga delarna. Saker du behöver
Grundläggande mekanik verktygslåda
Automotive stetoskop
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Kör din '95 GMC och lyssna efter kontrollampa tecken av en felaktig bakre ände. Dessa ljud är ett lågt surrande ljud eller ett gnisslande ljud från den bakre delen av fordonet.
2

Hissa upp bakdelen av trucken och säkra den med pallbockar.

3

Kör bilen i växel så hjulen snurra. Använd stetoskop för att lyssna efter ljud från insidan av bakre änden. Detta görs genom att hålla stetoskopet till den huvudsakliga pumpa i den bakre änden.
4

Kontrollera den bakre nivån end vätska genom att öppna "Check & Fill" hål, som ligger drygt halvvägs upp den bakre gaveln och sticka fingret i hålet. Vätskan ska vara strax under hålet. Fyll vätska och kontrollera om den är låg.
5

Ta bort den bakre differentialen genom att lossa bulten runt locket och bända bort locket. Antalet bultar kan variera beroende på den bakre änden storlek. Om du har en 8,5 tums pinjongen på din '95 GMC, kommer det att ha 10 bultar. Det kommer att ha 14 bultar om du har 10,5 tums drevet.
6

Kontrollera magneten på omslaget. Det kommer alltid att finnas små metall flisor. Du letar efter stora bitar av metall. Stora chuckar av metall betyda att något är på väg isär invändigt.
7

Kontrollera växlarna inne i bakre änden för överdriven glapp eller stora bitar av metall saknas. Detta är den mest direkta tecken på inre bakre skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65199.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.