Hur man testar en Slavcylinder

Hydrauliska kopplingar i dagens fordon körs via en huvudcylinder. Cylindern är väl synlig i motorrummet, skruvas fast i brandväggen på vänster sida strax ovanför rattstången. När föraren trampa på kopplingen, är hydraulvätska pressat ned ett kopparrör med slavcylindern. Slavcylindern växlar växellådan. När slavcylindern går dåligt, den läcker, eller flytande blödningar tillbaka in i linje resulterar i en förlust av tryck. Instruktioner
1

Öppna huven. Leta slavcylindern. Det ligger på toppen av transmissionen, är cirka fyra till sex inches long.Trace koppar vätska linje som kommer från huvudcylindern till slaven. Om du inte kan se det från huven, försöka hitta det från under fordonet.
2

Titta runt cylindern för våta fläckar som indikerar det läcker. Om det finns vätska som kommer från cylindern, måste den bytas ut.
3

Titta på cylindern som assistent trycker ned kopplingspedalen. På framsidan av cylindern finns en hydraulisk stång. När kopplingen trampas ner, sträcker sig stången ut, driver en liten gaffel som växlar växellådan. Om stången inte rör sig när kopplingen trycks ned, måste slaven bytas ut.
4

In i bilen och starta den. Trampa ner kopplingen. Om det är svårt att flytta, kan cylindern vara dåligt. Om det inte flytta, håll kopplingen nere i fem minuter. Försök att upprepa växlingen. Om bilen inte kommer att flytta eller är mycket svårt att flytta eller finfördelar, är slaven blöder tillbaka och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66479.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.