Symptomen av motorer med Stuck Rings

De kolvringar passar in i horisontella spår i kolvarna. Ringarna expandera mot cylinderväggen och täta förbränningskammaren. Detta säkerställer att motorn håller en jämn kompression. Stuck kolvringar är ovanliga, men de inträffar. Det finns två lägen i vilka ringarna kan fastna. De kan fastna inuti kolven spåren, eller de kan fastna mot cylinderväggen. Beslagtagen Motor
p Om ringarna har fastnat mot cylinderväggen, kommer vevaxeln roterar inte. Detta tillstånd inträffar oftast när en motor har suttit en lång tid. Den ringar rost och binda till cylinderväggen. Om en motor är beslagtagna, är det viktigt att utesluta andra orsaker, såsom misslyckade vevaxellager eller trasiga ventil-tåg komponenter, eftersom dessa kan också ta en motor. Den typiska lösningen på detta villkor är att hälla penetrerande olja i cylindrarna. Under en period av dagar, kommer oljan brukar befria fastnat ringarna.
Låg kompression
p Om ringarna har fastnat inne i ringen spåren, de kan inte försegla förbränning kammaren. En kompressionsmätare måste användas för att bestämma om varje enskild cylinder är att upprätthålla kompression som är lika med de andra. Ringar kan fastna i ringspåren från en ackumulering av kol på kolven. De kan också gå sönder och kvar i ringspåren för många miles.
Bensin i olja

En ring som har fastnat i ringen spåret låter oförbrända gaser från förbränningsprocessen för att tvinga sig in i de nedre delarna av motorn. Detta resulterar i motoroljan mättas med dessa gaser. Om motoroljan har en lukt av bensin, kan det tyda på en fast ring. Motorer som endast används för korta enheter kan också utveckla en bensin lukt till oljan. Detta orsakas av att motorn alltid drivs vid en låg innertemperatur, och ska inte förväxlas med en fast kolvring.
Ökad vevhustryck


vevhuset är ventileras för att låta inre tryck att fly. Denna ventilering sköts av PCV ventil. När en fast ring gör att trycket att komma in i vevhuset, kommer PCV ventilen blir överväldigad, och inre trycket kommer att bygga. Detta resulterar i olja som blåses ut från PCV-ventilen. En annan ledtråd till ökad vevhustryck är en mätsticka som ständigt skjuts upp, bort från oljestickan röret. I det här fallet, har trycket ventileras sig ur oljestickan röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68159.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.