Vilka är de symptom som en oljepump sviktar

Sällan en oljepump misslyckas,? Men när det händer, kan det göra irreparabel skada till din bil. Mycket enkelt, sänder en oljepump olja till lagren för att hålla dem smörjas. Om din oljepump misslyckas, kommer lagren värms upp på grund av brist på smörjning. I en kort tid, kommer dessa lager inte längre röra sig fritt, och du kanske måste byta ut motorn. Dashboard Indikator

De flesta bilar har en indikator på instrumentpanelen som tänds om det finns ett problem med oljepumpen, såsom lågt oljetryck. Problemet kan inte vara oljepumpen, utan snarare ett oljeläckage eller din motor skulle kunna bränna olja. I båda fallen, om du lägger lite olja, kommer indikatorn återgår till det normala. Om indikatorn lyser, bilen troligen har en brist eller defekt oljepump.
Temperatur

En indikation på att du kan ha ett problem med din olja Pumpen kommer att vara din bil överhettning. När det fungerar, cirkulerar oljepumpen i bilen olja i hela motorn för att hålla det relativt svala. När det finns en brist på oljetryck, kommer ökad friktion orsaka motorn överhettas. Det är vid dessa tillfällen som du bör se din oljepump som den mest sannolika boven i dramat även om problemet kan innebära problem med kylaren eller vatten cirkulationssystem.
Noise
< p> När en oljepump fungerar, är det cirkulerar tillräckligt med olja till bilens motor, och de hydrauliska lyftarna är nästan tyst. Men när bilens oljepump börjar misslyckas, kommer lyftarna väsnas på grund av slitage. Du kan också höra ett susande eller ett vinande ljud från oljepumpen om det handlar om att misslyckas på grund av dess redskap bära ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66902.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.