Symtom på Ignition-Control Module Störning

Tändningen-styrenheten är en viktig del av fordonets tändsystem. Den fungerar tillsammans med andra tändning-systemets delar, såsom tändstift och tändspole, att starta ett fordon och behålla makten. Om tändningen styrmodulen fel, kommer det inte riktigt initiera gnista som orsakar en motor att starta upp, och det finns specifika symtom som tyder på en defekt en. Överhettning

När ett tändningen styrmodulen fel, kan en bil överhettas. Det första tecknet på detta är när temperaturmätaren - placerad på instrumentbrädan - flyttar över det normala temperaturområdet, vilket indikerar extremt höga motortemperaturer. Detta kommer att orsaka att fordonet ofta stanna och förlora makten plötsligt. När motorn har svalnat, kan fordonet startar, men kommer så småningom att överhettas och sluta igen. Denna överhettning cykel kommer att fortsätta, vilket gör att motorn inte permanent. Så, är det lämpligt att inte köra bilen tills tändmodulen analyseras.
Accelerationsproblem

En felaktig tändmodul kan orsaka ett fordon för att uppleva accelerationsproblem. Fordonet får inte tveka eller vibrera när gaspedalen trycks ned. Dessutom kan det vara att dra eller sakta ner när du byter från en lägre till högre hastighet.
Skador

Skador är ofta synliga på en tänd-styrenhet som behöver bytas. Kontrollera modulen, som vanligen är placerad inuti ett motorrum eller monterad på motorn i fördelaren. Inspektera det, liksom bultarna runt det, för sprickor och omfattande rost eller slitage. Om det finns några synliga fel, är modulen förmodligen defekt. Dessutom bör en fungerande modul har en fet hinna på baksidan för att skydda den från ett motorns höga temperaturer. Om detta oljig substans inte är närvarande, kan modulen behöver bytas.
No Power
p Om en felaktig tändmodul inte diagnostiseras och ersätts, kan det orsaka så småningom en fordon för att permanent förlora makten. Motorn kommer ofta vända flera gånger innan, bara att cutoff igen. Upprepade försök att starta motorn kan göra att producera klickande ljud - vilket indikerar frånvaron av en gnista i tändsystemet. Det intensifierar när tändningsnyckeln hålls i startläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66161.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.