Gör det själv Auto Repair Diagnos

Auto Repair diagnos kan vara knepigt ibland. Fortfarande, med ett systematiskt tillvägagångssätt, kan du göra ditt jobb mycket enklare att lösa många av dina bil problem. I många fall kommer du att kunna spåra bil oroligheterna till komponenter i behov av korrekt underhåll eller utbyte, vilket kan påverka motorns prestanda. När du noll på egenskaperna hos dina specifika problem och dess symptom, är du på väg att diagnostisera och korrigera felet. Saker du behöver
Anteckningar
Pencil
Vehicle reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Gör en lista på de symptom du har märkt eftersom problemet började i ett anteckningsblock med en blyertspenna. Till exempel, motor backfiring, motorstopp, överhettning, klickande ljud som kommer från framhjulen, ojämna bromsar när man trampar på bromspedalen, etc.
2

Beskriv när varje symptom uppstår bredvid varje problem du angett i steg ett. Till exempel kanske motorn slår bakut vid varje hastighet, men bilen stannar bara när det är kallt. Ska överhettas den efter tio minuters körning? Gör det bara ett klickande ljud när man svänger vänster men inte när man svänger höger? Addera 3

Lista alla tänkbara system som kan vara inblandade i problemet du beskrev i steg 1, med särskild uppmärksamhet att när problemet uppstår när du noterade i steg 2. Till exempel, om motorn slår bakut oavsett hastighet eller väder motorn är kall eller varm, kan din bil behöver tidlägejustering. Om motorn stannar endast på tomgång, kan tomgångsvarvtalet vara felaktiga eller tomgångsregleringens motor kan ha misslyckats, eller du kanske har ett fel i bränslet eller avgasreningssystemet.
4

Fortsätt med din diagnostik på den mest logiska punkten i systemet du tror är mest sannolikt att vara orsaken till problemet. Gör en visuell inspektion av ledningar, anslutningar och komponenter i systemet som du misstänker. Många gånger, en lös tråd, smutsiga anslutning eller skadad komponent kan vara orsaken till problemet och det är bara en fråga om att justera en tråd eller kontakt eller ersätta en skadad del. Om motorn blir överhettad, kontrollera kylvätskenivån och leta efter tecken på läckage runt kylaren, slangar och vattenpump.
5

Börja med att testa de mest sannolika komponenter du tror är inblandade i problemet, om din visuell inspektion av systemet inte visade några ovanliga tecken på problem. Till exempel om motorn slår bakut, ta bort fördelarlocket och rotorn och kontrollera dem för sprickor, spår kol eller andra skador. Testa tändspolen med din multimeter och sedan gå till gasspjällssensorn. Om motorn överhettas, kolla termostaten och vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68077.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.