Chevy Aveo Tech Problem

Chevrolet Aveo är en nybörjar ekonomi bil från amerikanska biltillverkaren General Motors. Den bygger på Daewoo Kalos T200 och har varit tillgänglig under Aveo namn i USA sedan 2004 årsmodell. Trots många tillgångar, inklusive dess låga pris, har Aveo fått veta att lida av flera tekniska problem som potentiella köpare bör vara medvetna om.
Chevy Aveo
Motor Problem

Några av de vanligaste problemen med Chevy Aveo involverar motorn. Många av de tidigaste modellerna som används Chevy s 1,4-liters och 1,6-liters fyrcylindriga motorer upplevt misständningar på grund av problem med placeringen av ventilerna. Detta problem skulle kunna fastställas genom att ersätta de felaktiga ventiler. Annan motor problem gemensamt för tidiga Aveos läckte olja på grund av en felaktig avtappningsplugg, men ersättare kontakter ger en snabb och enkel lösning. Däremot kan allvarliga motorskador resultera från att köra ett fordon med inte tillräckligt med olja.
Instrument Problem

Aveo ägare har också rapporterat problem med felaktig instrumentering. Korrosion av bränslenivån avsändaren enhet kan resultera i en felaktig läsning på bränslemätaren. I de fall en rengöring inte löser problemet, kan en ny avsändare behövas, vilket kräver tömma bensintanken. Dessutom kan mindre elektriska problem leder till en kontrollera motorn varningslampa som kan behöva återställas av en tekniker. Problem med oljetryckmätaren har också rapporterats.
Övriga frågor

Flera andra frågor har plågat Chevy Aveo, men i mindre antal. Felaktiga hjullager i bakaxeln kan orsaka ett högt ljud att komma från bakhjulen. När lagret byts ut, kan den lagertätning behöva bytas ut också. Vissa Aveos har också upplevt problem med sändningen, med tekniker som rekommenderar tätare kontroller av transmissionsolja. Andra problem med Aveo har härrörde från spjällhuset, luftkonditionering och blinkers.
Övergripande tillförlitligheten


Sedan 2004 har Chevy Aveo fick allmänt dåliga betyg för dess övergripande tillförlitlighet. Andra än de problem som beskrivs här, har en mängd mindre frågor rapporterats att göra Aveo mer dyrt och obekvämt att underhålla och driva än andra bilar i sin klass. Consumer Guide Automotive gav Aveo a 41 (av 100) rating för 2004 och 2008 års modell, allomfattande. General Motors har utfärdat Aveo påminner om objekt så olika som överföringen, elsystem, säkerhetsbälten och krockkuddar.
Reparationskostnader

Med så många potentiella problem, kostnaden gemensamma Aveo reparationer är mycket omfattande. Byte av drivremmar kan kosta så lite som $ 50. Vanligare tjänsten, till exempel byte av kamrem eller vattenpump, kan kosta uppåt på $ 300 och $ 400, respektive. En av de dyrare reparationer handlar om att ersätta huvudet packningar, som kan överträffa $ 1,000 varumärket. Underhåll kostnadsberäkningar för 2010 Chevy Aveo omfattas av $ 2.000 till $ 3500 utbud under bilens första fem åren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64268.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.