Hur man vet om en Spännare är dåligt?

Många bil motorkomponenter drivs från de roterande krafterna hos motorn via en rem. I äldre bilar, har flera bälten används. De flesta moderna bilar använder en enda, Serpentine belt att köra alla nödvändiga delar i motorn. Vanligtvis består av servostyrning motor, generator, vatten-kylning pump och luftkonditionering enhet. Bältet kräver konsekvent spänning för att det effektivt att driva alla komponenter. De flesta bilar använder en fjäderbelastad remspännaren att hålla serpentin bältet dras åt. Om detta går dåligt, kan det leda till många bil problem. Instruktioner
1

Lyssna för gnisslande ljud i motorn när den är igång. Medan det finns många orsaker till gnisslande ljud i en motor, är en dålig remspännare en trolig gärningsman. Vanligtvis kommer du att höra skrikande när motorn går på tomgång med låg hastighet, och det kommer att blekna bort som motorvarvtalet upp.
2

Watch remmen och remspännaren medan motorn är igång. En dålig remspännaren våren kommer att ofta orsaka spännarmen att studsa upp och ned med omsättningen av motorn. Detta gör bandet vingla som motorn går. Dessa är säkra tecken på att sträckaren behöver bytas.
3

Stäng av motorn. Undersök Serpentine belt för ovanlig skada. Om din motor bälte har trasiga eller spruckna spår, har slitits eller nötning då bandet kommer att behöva bytas ut. En dålig remspännare är en trolig orsak till bälte skada. Men om bältet är gammalt och har inte ersatts i flera år, kan det bara vara normalt slitage.
4

Tryck ner på mitten av remmen när motorn är avstängd och komponenter är tillräckligt svala för att röra. Om du har möjlighet att pressa bandet ner mer än ungefär en tum, behöver spännaren troligen bytas. En bra sträckare bör hålla bältet sitter på plats med tillräckligt motstånd inte tillåta dig att pressa ner den så långt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66392.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.