Chevrolet Aveo Emission Problem

Chevrolet Aveo är en Chevrolet i namn bara. Denna subcompact värld bil är en licensierad och rebadged version av Daewoo Kalos, och säljs i mer än 120 länder i fem olika GM varumärken. Den Aveo är ungefär lika massproducerade som bilar kommer, och som sådan lider av ett antal misslyckanden som en mer nischade bil kanske inte. En av Aveo mest beryktade felen låg i avgasreningssystemet och dess självförstörande katalysatorer. Aveo Utsläpp

Aveo använder ett antal olika system för att styra dess utsläpp utgång, och den samlade helhet är ganska imponerande. GM: s tekniska avdelning en gång ett uttalande som sade, om Aveo drivs i en mycket förorenad stad som Shanghai eller Los Angeles, de utsläpp som kommer från avgasröret är mindre giftiga än luften går i. Ändå är detta rykte fläckas något av Faktum är att många nära-nya Aveos har tilltäppta katalysatorer som ökar utsläppen och minska bränsleekonomi. Addera Converter washcoat

Problemet är mestadels med Aveo omvandlarens tvättbeläggning, den kemisk beläggning som täcker dess inre matris och är ansvarig för att omvandla många av de skadliga föroreningar. Den Aveo s katalysator använder en stil tvättbeläggning som är mycket känslig för vissa typer av föroreningar och tenderar att ackumulera dem snabbt.
Converter Ljus-Off

Catalytic omvandlare är i huvudsak mycket hög temperatur ugnar, och behöver mycket värme för att fungera. Om omvandlaren inte kan kvarhålla tillräckligt av avgasflödet temperatur, kan den nå inte "light-off", den temperatur vid vilken den bränner bort alla föroreningar, och kommer endast delvis omvandla föroreningarna som passerar igenom. Eftersom Aveo inte alltid ger tillräckligt med värme för att nå ljus-off, kan vissa av dessa föroreningar samlas i omvandlaren matrisens porösa ytan och täppa det utan att någonsin konverteras.
Fel Symtom

Symptomen på katalysatorn misslyckande ska vara lätt att känna igen, men vissa förare aldrig göra eftersom det är så gradvis. Som ett stadigt ljusreglering strålkastare, kanske den enorma kraften i en igensättning konverterare inte igen innan det blir alltför svår att ignorera. Förutom minskad uteffekt, kan en igensatt omvandlare orsaka överhettning av motorn, som i allmänhet inte kommer att orsaka några allvarliga skador innan motorn stannar.
Konsekvenser och ersätter

Om en felaktig katalysator ignoreras, så småningom motorn ur funktion och bara vägra att köra. Om din motor är igång grov och du ser en ljus kontrollera motorn, ta bilen till någon mekaniker med en streckkodsläsare, och berätta för dem att hänvisningen Chevrolet Teknisk service Bulletin (TSB) nr 20.040.109 för detaljer. Ersättning kan köra någonstans mellan $ 700 och $ 2,000, beroende på vilken typ av omvandlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64479.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.