Min 1990 Chevy 1500 Pickup Truck 5.7L 350 startar inte

Den 5,7-liters V-8 är en motor som har varit bosatt i Chevy lastbilar i olika former sedan 1967. Basmodellen producerar 145-165 hästkrafter. Från 1990 till 1998 blev C-och K 1500 modeller Chevy s bäst säljande bilar genom tiderna. Den grundläggande motorkonstruktion används fortfarande av Chevy idag. År 1990 var motorn utrustad med ett spjällhus insprutningssystem och en enkel elektronisk tändning som gör diagnos och reparation av startproblem enkelt. Saker du behöver
Multimeter
Timing ljus
tändstiftsnyckel
Compression mätare
Bränsletrycksmätare
Inline gnista testare
Visa fler instruktioner

1

Testa spänningen på batteriet. Batterispänning bör vara mellan 12 och 13,5 volt. Medan han fortfarande håller multimeter leder till terminalerna, har en assistent försök att veva motorn. Detta kommer att testa batteriet under starter belastning. Spänningen bör inte falla under 9 volt. Om den gör det, måste batteriet laddas eller bytas ut. Även om batteriet fortfarande slår bilen över, kommer spänningen under detta värde inte aktivera den elektroniska styrenheten eller bränsleinsprutningar.
2

Ta ut och har det testats av en lokala Biltema om batteriet har en full laddning - och startmotorn bara klicka och motorn startar inte över. Butikspersonalen kommer att kunna berätta för dig om startmotorn är dålig eller inte, och behöver bytas.
3

Kontrollera bränsle. Kontrollera att bränslemätaren fungerar, och det finns bränsle i tanken. Testa bränsletrycket. Med nyckeln och AC både i avstängt läge, montera bränsletrycksmätaren till montering på bränsleledningen. Försök starta bilen, och ta avläsningen från mätaren. Det bör vara mellan 9 och 13 pounds per square inch. Om det inte är, kolla bränslefiltret och se till att det inte är igensatt. Kontrollera också ström till bränslepumpen, och se till att bränslepumpens relä fungerar. Om dessa åtgärder inte fungerar, kommer bränslepumpen behöver bytas, eller bränslepumpen regulatorn är dålig.
4

Kontrollera gnista. Avlägsna Nr 1 tändkabeln och installera en inline gnista testare mellan tändkabeln och pluggen. Har en assistent försök att veva motorn, eller använda en fjärrkontroll startknappen, och titta efter gnista. Det borde vara en het vit gnista i fönstret i den gnista testare. Den vanligaste orsaken till ingen gnista på en 1990 Chevy 5,7-liters motorn är en dålig styrenhet. Ta kontroll modul, och har det testats av din lokala Biltema. Om delprov väl, ta bort spolen från toppen av fördelarlocket, och har den testade också. Kontrollera alla distributör och spole skäl, som en dålig jord kan också orsaka ingen gnista.
5

Kontrollera timingen. Medan fördelarlocket avlägsnas, har en assistent vev motorn, och säkerställa att distributören rotorn roterar. Om det inte är återförsäljaren axeln eller kugghjulet skadad, och distributören kommer att behöva bytas ut. Montera fördelarlocket, och med en induktiv timing ljus, testa timing. Med den induktiva klämman runt nr 1 tändkabel, sikta tidpunkten ljus vid tidpunkten fliken strax ovanför den harmoniska balansblock. Tidpunkten ska tändas inställningsmärkena när den blinkar. Om den inte gör det, se servicehandboken eller utsläpp klistermärke under huven på din bil för att bestämma timing specifikationer och justering. Timing skiljer på dessa bilar för att möta Kalifornien utsläppsnormer.
6

Kontrollera komprimering. Om din 5,7-liters motorn fortfarande inte startar, använd en tändstiftsnyckel att dra nr 1 tändstift och installera adaptern kompressionsmätare. Dra runt motorn i ca fem sekunder och sedan kontrollera avläsningen på mätaren. Det bör vara mellan 90 och 110 psi. Med samma procedur, kontrollera alla andra cylindrar också, installera varje plugg innan du testar nästa cylinder. Skriv alla resultat nere. Cylindern avläsningar bör alla faller inom specifikationerna, och får inte variera med mer än 5 procent. Om de gör det, det finns interna motorproblem. Konsultera en professionell för korrekt diagnos och reparationsalternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66924.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.