Läckande frostskyddsmedel Efter ett Ändrad Vattenpump på 2000 Chevy Blazer

The Blazer debuterade i 1969 års modell som en fullstor SUV. 1983 - ett år efter det att S-10 debuterade - Chevrolet släppt en medelstor SUV: S-10 Blazer. Den Blazer och S-10 Blazer fortsatte sida vid sida fram till 1995 års modell, vilket var det år som Chevrolet tappade "S-10" från medelstora Blazer och förändrat fullstor Blazer namn till Tahoe. Det finns fem möjliga orsaker till läckage efter byte av vattenpump på 2000 Blazer s 4,3-liters motor. Dirty passytor

On viktigt steg att några oerfarna gör-det-själv mekaniker kan förbise är att rengöra anliggningsytan mellan motorblocket och vattenpumpen: Innan du installerar vattenpumpen på 2000 Blazer , måste du skrapa vattenytan pump parning på motorblocket med en plast skrapa, torka sedan av den med en ren luddfri trasa.

Detta eliminerar eventuella rester av den gamla packningen och all smuts som kan vara presentera på passytan. Om smuts, skräp eller små bitar av packningen kvar på passande yta, resulterar det oftast i en läcka, eftersom de kommer att bryta förseglingen av vattenpumpen packningen.
Felaktig Vridmoment

2000 Blazer vattenpump kräver att du dra åt bultarna vattenpump till 30 foot-pounds. Under-åtdragning av bultarna inte tillåter packningen att täta gapet mellan vattenpumpen och motorblocket. Över-åtdragning vattenpumpen bultarna kan leda till sprickor i packningen, vilket gör att kylvätskan läcker. Över-åtdragning kan också resultera i vattnet pumphuset att spricka, vilket skapar en läcka.
Bolt Seepage

vattenpump gängor inne i 2000 Blazer s motorblocket sträcka långsamt över tiden, och kan tillåta kylmediet att sippra genom gapet mellan bultgängorna och trådarna i motorblocket. Av denna anledning rekommenderar Chevrolet applicera ett skikt av RTV silikon till vattenpumpens skruvar innan du drar dem. Som silikon torkar, sälar mellanrummen mellan trådarna.
Slanganslutning
p Det finns tre slangar som ansluter till 2000 Blazer s vattenpump. Slangklämmor täta änden av varje slang till pumpen. Om du installerar svaga eller trasiga klämmor, eller dra inte åt dem ordentligt, kan kylvätskan sippra långsamt från slutet av slangarna, vilket resulterar i en kylvätska läcka.
Glömt Packning
< p> 2000 Blazer vattenpump kräver totalt tre packningar för att täta den. Det finns två packningar som tätar motorn till vattenytan pump parning, och en packning som tätar vattenpumpen s stödplatta. Om du har glömt att installera en eller flera av packningar, kommer Blazer läcka kylvätska snabbt. På de flesta eftermarknaden vattenpumpar

, installerar tillverkaren packningen fästplattan innan du skickar den till leverantörer. Av denna anledning, du normalt inte behöver installera denna packning.
Vattenpump Underlåtenhet

ersättare vattenpumpen för 2000 Blazer genomgår en rad tester av kvalitet inspektörer för att försäkra att det fungerar korrekt. Tyvärr, med någon mänsklig-kontrollerad process, finns det risken för mänskliga fel. Om en inspektör missar en felaktigt gjutet hus vattenpump, eller andra defekter, kan det misslyckas så fort du installera det och köra motorn för första gången. De flesta nya vattenpumpar har en garanti mot dessa typer av defekter, så du kan förmodligen tillbaka den till säljaren för en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68288.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.