Hur att rensa en kod på en 2003 Mazda 6

I 1990 passerade USA Clean Air Act, som uppdrag att senast 1996, ska alla personbilar som säljs i USA använder ett standardiserat omborddiagnos (OBD) protokoll som kallas OBDII. Ett inslag i OBDII var genomförandet av en "Check Engine" light som tänds då ett fel kod upptäcks. Medan en felkod betyder oftast att något är fel och behöver åtgärdas, kan du radera alla felkoder på din Mazda 6 utan ett återförsäljaravtal besök. Saker du behöver
10-millimeters uttag eller skiftnyckel
OBDII scanner
Visa fler instruktioner
1

Använd en 10 mm hylsa eller obestämd skiftnyckel för att koppla bort den exponerade tråden batteripolen. Sätt inte i batteriet i ca 10 minuter för att säkerställa att det elektriska systemet är helt urladdat.
2

Anslut batteriet. När du startar om Mazda 6, bör det "Check Engine" lampan inte på omedelbart, om problemet fortfarande generera felkod. Detta kan vara en tillfällig lösning, eftersom den grundläggande orsaken till koden inte har åtgärdats.
3

Anslut en OBDII handhållen skanner i 6 OBD-port och scanna befintliga koder. Dessa scanners är tillgängliga på de flesta bildelar återförsäljare. Anteckna eventuella koder som visas, dessa kan hjälpa dig att diagnostisera eventuella kvarstående problem. Följ scanner anvisningarna för att rensa koderna ur minnet. Detta är inte nödvändigtvis en permanent lösning eftersom du inte har tagit upp roten till koden.
4

Bestäm vad koderna betyder, så antingen har reparationen utförs vid en Mazda återförsäljare, din lokala mekaniker eller reparera det själv. Du kan söka efter de specifika koddetaljer online på OBDCodes.com. När reparationer om koden har utförts, då koden ska försvinna efter din Mazda 6 har kört ett antal gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65102.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.