Felsökning Wiring Släpfordon i en Nissan

Din Nissan är utrustad med släpvagnskablage som en del av bogsering paketet. Den US Dept of Transportation kräver att alla vagnar måste utrustas med ett grundläggande system för broms, markör och signal lampor. Dessa får ström via fyra-poliga anslutning till fordonet. De fyra trådar som utgör detta sammanhang är färgkodade. Den vita kabeln är jordkabeln, den gröna kabeln är rätt blinkers, den gula ledningen är vänster blinkers, och den bruna kabeln är för positionsljus. Felsökning kräver minska ner problemet och sedan spåra det tillbaka till källan. Saker du behöver
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Nissans tändningsnyckeln till "ON" och slå på positionsljus.
2

Fäst krokodilklämman på 12-volts testet ljus till den vita ledningen på fyra-poliga kontakten. Detta kommer att vara den enda manliga stift på kontakten.
3

Probe honan anslutning för den bruna kabeln på fyrpoliga kontakten med sonden bly på testet ljuset. Om testet inte tänds, betyder det att det finns ett problem med strömkabeln för positionsljus. Upprepa denna procedur för att testa vänster och höger signaltrådarna.
4

Spåra tråden tillbaka till sin källa om problemet är lokaliserad till en tråd. Börja där tråden möter sele och följa den längs dess bana, titta noga efter eventuella skador på isoleringen. Om du upptäcker en skadad tråd, göra reparationer som behövs.
5

Testa anslutningen där problemet tråden möter fordonets elsystem, med 12-volts testa ljus och samma metod som du använde för att testa pluggen. Om du upptäcker att det finns ström på fordonets sida av anslutningen, ta bort den befintliga Scotchlok kontakten genom att bända öppna sin spärr med händerna. Ersätt med en ny Scotchlok kontakt, vända den metod du använde för att ta bort det.
6

Kontrollera bilens gruppcentralen för en trasig säkring på problemet kretsen. Hänvisa till din Nissan bruksanvisning för den exakta platsen för gruppcentralen och för vägledning om vilken säkring befogenheter på området i fråga. Öppna säkringen panelen genom att lossa locket med händerna och lokalisera säkringen numret på panelen. Ta det säkringen och titta på den tunna tråd inuti, om tråden är trasig, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma amperetal Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68003.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.