Hur man diagnostiserar en 2000 Ford E-250 Automatisk växellåda

Ford E-250 är en av de fullstora lastbilar i Fords E-serien raden av fordon. Tidigare känt som Econoline serien, Ford E-serien erbjuder minibussar för både passagerar-och godstrafik. Den 2000 års modell E-250 har en 4,2 liters, V6 motor parat sig till en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Om du upplever problem med automatisk överföring av din Ford E-250, det finns många sätt att diagnostisera problemet. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera E-250 instrumentpanel för en belyst "Kontrollera motorn "ljus. Ligger intill bränslemätaren är "Check Engine" light representeras av en motor symbol. Om "Check Engine"-lampan lyser, plugg en diagnostisk skanner i ECU åtkomstporten, beläget i förarsidan fotutrymmet området. Eftersom överföringen har olika elektriska övervakningsutrustning, kommer många transmission frågor utlösa "Check Engine" light. Diagnostiska skanners ger dig en avläsning som visar antalet felkod, samt en kort beskrivning av felet.
2

Park din 2000 E-250 på en plan, fast yta. Använd en domkraft för att höja förarens sida av fordonet. Som en säkerhetsåtgärd, står ställe domkraften under bilen för att stödja chassit. Detta ger dig utrymme att visuellt inspektera transmissionen.
3

Få under fordonet och lokalisera sändningen, hittade ungefär halvvägs längs undersidan av fordonet och kopplas direkt till den bakre delen av motorn . Inspektera utsidan av transmissionen för tecken på läckage av. Vätskeläckage är vanligast i områden där bultarna är installerade i transmissionen, såsom en nära avloppet bult eller längs transmissionsledningen monteringsflänsen. Låg transmissionsolja till följd av läckor skapar många prestandaproblem, t.ex. redskap slipning och hårda skiftande egenskaper.
4

Avlägsna domkraften från under bilen och sänka den från golvet jack. Kör din 2000 E-250 på en allmän väg där man kan låta det uppväxlings och nedväxling flera gånger vid olika hastigheter.
5

uppmärksam på något ovanligt beteende från transmissionen under körning. Detta kan innefatta tveksamma eller hårda växlingar, felaktig inkoppling av växel, liksom överdriven transmission buller och vibrationer. Om växelspaken sig känns tveksam, kan det bero på ett problem med manöverlänkage. Allvarligare transmission problem orsakas troligen av slitna interna, såsom kuggskador eller en läcka i interna ventilsystem. I detta fall måste överföringen tas bort och antingen byggas om eller ersättas av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68293.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.