Felsökning av en 2000 Cavalier bränslepump

En trasig bränslepump i en 2000 Cavalier orsakar en variation av motorns prestanda och symtom körbarhet. Bränslepumpen, monterad i bränsletanken, är beroende av bensin som omger den för att kyla pumpen. En av de vanligaste orsakerna till bränslepumpen fel i denna typ av system är konsekvent körning medan låg på bränsle. Pumpen kommer att överhettas och ådra sig skador, som orsakar förlust av tryck och volym. Lågt bränsletryck resulterar ofta i en omedelbar förlust av makt under acceleration och låg bränsle volym kommer att resultera i en gradvis förlust av energi under kraftig motor belastning som driver upp branta backar under längre perioder. Saker du behöver
bränsletrycksmätaren satt
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. Ta reläet bränslepumpen medan motorn är igång. Hitta bränslepumpens relä i 2000 Cavalier i kraftdistribution blocket mellan kylaren core stöd och fjäderben på förarsidan av motorrummet. Bränslepumpens relä är den lilla reläet närmast mitten av kraftdistribution blocket. Låt motorn gå tills den stannar. Ta av tanklocket att Avlasta lagrad i bränsletanken.
2

Tryck ihop flikarna på bränsleledningen snabbkoppling och koppla loss bränsleledningen från bränsle järnväg. Välj GM bränsle-tryck adapter testport från urval adaptrar medföljer bränsle tryckmätare set. Installera adaptern mellan bränsleledningen och bränslefördelaren. Fäst bränsletrycksmätaren till bränsle-trycktest porten på adaptern. Koppla ur vakuum linje från bränsletrycksregulatorn på förarsidan änden av bränsleledningen. Addera 3

tillbaka bränslepumpens relä. Vrid tändningsnyckeln på och av att prima systemet. Observera bränsletrycksmätaren. Byt ut bränslepumpen om bränsletrycket är inte mellan 41 och 44 psi. Byt regulatorn bränsletrycket om bränsletrycket är korrekt, men sjunker snabbt efter att vrida nyckeln off.
4

Starta motorn. Har en assistent plats transmissionen i enheten medan du håller bromsen. Observera bränsletrycket. Har assistenten gälla långsamt gaspedalen och håll den vid en jämn hastighet runt 2.000 rpm. Detta placerar motorn under belastning och får datorn att visa en högre efterfrågan på bränsle. Om bränsletrycket sjunker, indikerar detta en begränsning eller förlust av bränsle volymen. Byt ut bränslepumpen och bränslefilter om bränsletrycket sjunker när motorn är under en belastning på detta sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68160.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.