Vad orsakar att Check Engine lampan tänds i en Windstar?

Den framhjulsdrivna Windstar producerades av Ford 1995-2003 och efterträddes av Freestar. För att förstå varför en lätt kontrollera motorn, eller felindikator Lamp (MIL) tänds, måste du förstå att det omborddiagnos dator (OBD-I och OBD-II) är vad som utlöser en MIL. Alla fordon som tillverkats efter den 1 januari 1996 utrustas med OBD-II-datorer och en vanlig uppsättning sensorer som kan läsas med ett OBD-II-kompatibel läsare. Avgassystem Problem

Bränsle-injicerade fordon som Ford Windstar har sensorer i avgassystemet. Det är en katalysator, en syresensor och ibland en andra lambdasond. Som van värms upp, värmer avgaserna upp syresensorn (s). Deras primära funktion är att jämföra den mängd syre inuti avgasröret med mängden syre utanför avgasröret. På detta sätt kan datorn justera mängden bränsle som kommer in i motorn för att säkerställa en fullständig förbränning. Om någon av dessa givare går sönder eller blir sotigt, kommer datorn utlösa MIL för att låta dig veta att bilen behöver service.
Misständning

OBD-II-kompatibla motorer har en knock sensor som kan berätta när en cylinder avfyras inte korrekt. Det betyder oftast att bränslet antänds antingen innan det var tänkt, efter det var tänkt eller inte antänds alls. Alla dessa villkor är dåligt för motorn och kommer att utlösa MIL komma på.
Kylvätsketemperatur

Inte alla fordon har en temperaturmätare. OBD-II-kompatibel fordon har en givare för kylvätsketemperatur, dock. Om kylvätsketemperaturen blir för hög, kommer MIL tänds, vilket indikerar att motorn behöver service. Addera avgasåterföringsventil

avgasåterföring (EGR) ventiler är avsedda att mata oförbränt bränsle och ångor olja från motorns vevhus tillbaka in i förbränningskammaren för att bränna dem. Detta är en viktig del av motorns funktion. Som av 2010, EGR-ventiler är en obligatorisk del av avgasreningen standarder. Dessutom kommer en EGR-ventil som har fastnat i öppet eller stängt orsaka en motor att köra dåligt och utlösa MIL.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64986.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.