Hur man återställer Check Engine i en 1998 Honda Civic LX

1998 års Honda Civic är utrustad med ett inbyggt diagnossystem som övervakar olika elektroniska motorer och utsläppsbegränsande system. Om ett fel identifieras i en eller flera komponenter, stängs datorn ombord på "check engine" lampan på och lagrar en felkod. Hämta koderna för diagnostik rutiner och återställning ljuset kontrollera motorn efter reparationer görs kräver användning av en bil Scan Tool eller kodläsare. Låg kostnad kodläsare finns på de flesta stora auto-delar kedjorna. Saker du behöver
Scan verktyget eller kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och ansluta kabeln scan tool till diagnosuttaget. På 1998 Honda Civic, är kontakten vit färg och placerad under förarsidan av instrumentbrädan till höger om rattstången mellan kolonnen och mittkonsolen.
2

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge. Den Scan Tool startar när nyckeln vrids om. Från huvudmenyn visas på Scan verktyget väljer "Generic OBD II" eller "Global OBD II." Från nästa meny väljer du "Läs Codes." Skriv ner alla de koder som visas för framtida referens om det behövs.
3

Tryck på "Tillbaka" knappen på scan tool och välj "Clear Codes" eller "koder Erase." Ett meddelande visas och ber dig Om du är säker på att du vill återställa koderna. Välj "Yes." Inom några sekunder annat meddelande kommer att dyka upp och säga att koderna rensas. Den "check engine" lampan på din Honda är nu återställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65309.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.