Felsökning av en 1986 Nissan Pickup Clutch

Den 1986 Nissan Pickup kopplingen låter motorn kopplas in och ur från manuell växellåda och resten av drivlinan. Den innehåller en lamell, tryckplatta, svänghjul och urtrampningslager och påverkas genom ett hydrauliskt system fäst vid kopplingspedalen. Kopplingen är belägen mellan motorn och transmissionen och kan inte inspekteras eller repareras utan att ta bort antingen motorn eller transmissionen. Borttagning av överföring är den enklare val av de två. Instruktioner
växelspaken kommer inte gå bakåt
1

Sätt transmissionen i "Reverse" med motorn igång. Om det inte går in i "Reverse" alls eller inte utan slipning eller trycka hårt på shifter, ta bort överföringen. Det kan finnas interna problem i kopplingen eller med hydraulik. Någonting håller kopplingen inkopplad om det inte kommer att gå bakåt. Vanligtvis, antingen kopplingsskivorna fryses tillsammans eller hydraulsystemet inte kan pressa de två sidorna varandra.
2

Inspektera kopplingen hydraulsystem för problem. Kontrollera vätskebehållare på förarsidan brandvägg i fall det har sjunkit. Fyll i linje med bromsvätska, pumpa kopplingen några gånger, och kontrollera igen för att se om den har sjunkit igen. Detta kan tyda på antingen en läcka i hydaulic linjer eller luft i ledningarna som behöver fixas.
3

Följ de hydrauliska ledningarna till bell bostäder där de är knutna till slavcylindern . Leta efter tecken på läckage. Använd en skiftnyckel för att ta bort och ersätta en del av den streckade linjen. Systemet luftas genom att ansluta en slang till luftningsskruven på slavcylindern och doppa änden av röret i en burk av ren bromsvätska. Har någon trycka ner kopplingen hela vägen mycket snabbt. Klocka för bubblor i burken. Håll behållaren fullständigt och upprepa proceduren tills inga luftbubblor är synliga i burken. Stäng luftningsskruven, och ta bort röret. Om blödning hydraulsystemet och bryter fastställa eller lösa anslutningar inte hjälper, kan det vara så att kolvtätningen i huvudcylindern är skadad och inte tätar ordentligt
4

Ta bort transmissionskåpan och inspektera kopplingsplattorna . De kan vara förorenade med olja och kräver utbyte eller rengöring med broms rengöring lösning. Byt kopplingsplattorna om de verkar skev eller skadad. Kontrollera membranet våren för trötthet, och leta efter läckor i hydraulsystemet inuti kopplingsaggregatet. Köpa och sälja The kopplingen slirar när man försöker påskynda
5

Inspektera kopplingsplattorna för slitage och nedsmutsning från bromsvätska eller olja. Byt ut alla slitna eller förorenade kopplingsplattorna
6

Inspektera membranfjädern, eftersom det kan vara svag eller skadad och behöver bytas ut. Andra orsaker till avvikelser inkluderar en skev svänghjul och skräp som håller den hydrauliska kolven från att gå tillbaka till sitt normala läge.
7

Ge din koppling en vecka eller så för att gå sönder i om du har bara haft nya kopplingsplattorna installerade. Det tar mellan 30 och 40 startar med kopplingen innan plattorna matchar perfekt.
Clutch Buller och Chatter
8

Inspektera kopplingsplattorna för olja eller hydraulvätska, och byt ut dem om de blivit förorenade.
9

Inspektera motorfästen. Om de är slitna eller lös, kommer de att orsaka att motorn och drivlinan att skramla och skaka som kopplingen är inkopplad. Dra åt eller ersätta de fästen, om det behövs.
10

Inspektera splines på drivaxeln precis bakom transmissionen. Om räfflorna är slitna de kommer att orsaka ett skrammel buller vid start och växlingar. Byt ut dem om de är slitna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66602.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.