Felsökning av en 300ZX

Nissan 300ZX är en två-dörrars sport Coupe som producerades av den japanska biltillverkaren Nissan 1983-2000. Bilen innehöll en 3-liters V6-motor som var ansluten till antingen en femväxlad manuell växellåda eller en fyrväxlad automatlåda. De åtgärder som behövs för att felsöka Nissan 300ZX bygger till stor del på de problem du upplever med bilen. Oavsett om det är elektriskt eller mekaniskt, är felsökning en steg-för-steg-process eliminerar potentiella problem förrän den möjliga orsaken är identifierad. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

titt under Nissan 300ZX regelbundet efter att bilen har haft en möjlighet att sitta med motorn avstängd under en period. Titta under främre och bakre delen av bilen. Du ser tecken på små läckor från bilen. Ofta är dessa små läckor kan vara den första indikationen på större problem på vägen. Färgen på vätskan kan ge dig en indikation på källan. En svart vätska är mest sannolikt olja. Grön vätska är motorns kylvätska, kan röd vätska vara broms, överföring eller vätskor styrning.
2

Sätt i nyckeln i Nissan 300ZX tändning och vrida om nyckeln för att starta bilen. Lyssna efter ljud som du gör detta. Om bilen inte startar, kontrollera att se om radio och andra elektriska apparater fungerar. Om de är, berättar denna du att batteriet är sannolikt inte orsaken till start problem. Om du hörde ett klickande ljud när du startar bilen, är detta en indikation på startmotorn behöver servas eller bytas ut. Ta ut nyckeln ur tändningen och dra i spaken för att öppna motorhuven.
3

Lyft motorhuven och koppla tändkablarna, lyfta dem från toppen av tändstiften. Använd en tändstiftsnyckel och ta bort tändstiften ur motorn. Inspektera varje tändstift och använd en stålborste för att rensa bort all kol uppbyggd som ligger på botten av pluggen. Om gamla tändstiftet har stor kol uppbyggd, ersätta den med en ny. Sätt i och dra åt tändstiftet och återanslut tändkabeln.
4

Kör Nissan 300ZX, bromsar och observera om ratten skakar eller om det finns en pulserande känsla genom ratten eller bromspedalen. Detta kan vara en indikation på att broms rotorer inte bär jämnt. Bromsarna skall besiktigas så snart som möjligt. Om bromsarna gör ett gnisslande eller skrapande ljud, är detta en indikation på att bromsbeläggen har slitits till sina "slitlister" och bör bytas ut. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67887.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.