Min 2002 Jeep Wrangler startar inte

Den Wrangler tillverkas och säljs under jeep varumärke, som ägs och drivs av Chrysler Group, LLC. Sedan 1987, har Wrangler varit marknadsförs som en tuff terrängkörning, fyra-hjulsdrivna fordon. Precis som med alla fordon, dock kan du få problem med att starta din 2002 Jeep Wrangler ibland, speciellt när din modell blir äldre. Om detta händer dig, finns det några enkla saker som du kan prova innan du ringer på ett professionellt, som kan spara tid, ansträngning och pengar. Instruktioner
1

Försök att vrida om nyckeln i tändningslåset. Om nyckeln inte kommer att vända, kan det bero på att rattstången är inte i den säkraste positionen och därmed ett lås på tändningen är på plats. Försök att vrida ratten åt vänster och höger tills du hör ett klick eller du har möjlighet att vrida om nyckeln.
2

Kontrollera att vara säker på att det finns tillräckligt med gas i din Jeep Wrangler för motorn att starta. Om du inte kan berätta från bränslemätaren, eller om du är osäker på om mätaren är korrekt, prova att lägga en gallon lämpligt bränsle i tanken. Utan rätt mängd bränsle, kommer motorn att ha problem att starta eller kan spotta ut en gång startade. Försök att starta motorn igen med den extra bränsle.
3

Kontrollera batteriet. Ibland kan du få problem med batteriet i din Wrangler, speciellt i en äldre modell. Vrid nyckeln i tändningslåset till "Tillbehör"-läget eller läget där de elektroniska artiklar i fordonet slås på utan att motorn är igång. Slå på strålkastarna eller innerbelysning och kontrollera att de lyser upp. Om de inte gör det, är problemet sannolikt relaterade till batteriet inte har en laddning..
4

Försök att starta motorn och lyssna efter alla ljud som kan tyda på problem Till exempel kan ett klickande ljud när vridning av nyckeln teck-en starter. Du kan höra några ljud alls, vilket skulle kunna tyda på en defekt tändningslås eller motorn kan starta upp kortfattat men spotta ut, vilket skulle kunna tyda på ett problem med bränslesystemet.
5

Kontrollera oljan och kylvätska nivåer i din Wrangler. Konsultera instruktionsboken för att lokalisera olje-och kylvätska mätstickor. Dra varje ut och kolla för att vara säker på att olja och kylvätska fylls till minst det lägsta påfyllningsstrecket. Om inte, lägg rätt vätskor och försöker starta motorn igen. Utan rätt mängd av vissa vätskor, kan motorn skadas och har problem med att starta.
6

Ring en professionell mekaniker och har din Jeep Wrangler bogseras till garaget eller återförsäljare för ytterligare testning och reparation. En Jeep återförsäljare specialiserad på ditt fordon, och bör kunna svara på eventuella frågor om dess underhåll och reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66637.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.