Felsökning en BMW 330Ci

Felsökning problem med din BMW 330Ci kan snabbt bli en gissningslek om du inte kan göra en korrekt diagnos. Använda den inbyggda diagnossystem, även känd som OBD kan du skanna din 330Ci elektroniska system för felkoder, som kan avkodas för att avslöja felpunkter i dina 330Ci och underlätta felsökningen. Code Scanners finns på de flesta bildelar butiker och vissa butiker kommer även att utföra koden scan gratis. Saker du behöver
OBD Code Scanner
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Leta OBD-porten på din 330Ci som finns under ratten och över mul-brunnar på förarsidan av bilen. Hamnen kommer att vara ungefär två inches bred och kommer att märkas med "OBD2" eller "OBDII" för att indikera att det är den diagnostiska porten.
2

Anslut streckkodsläsare i OBD-porten, sväng din 330Ci tändning till tillbehör position eller slår av motorn om så att elektroniken i bilen aktiveras. Notera eventuella diagnostiska koder som koden skannern visar när din 330Ci elektroniska system är påslagen.
3

Korsreferens de diagnostiska koderna med din lokala BMW-återförsäljare, en licensierad mekaniker eller genom att referera till en webbsida som den som anges i Resurser i den här artikeln. När en del av din 330Ci misslyckas, kommer datorn ombord mata en unik felkod för brist komponenten. Detta kan hjälpa peka dig till de områden i ditt 330Ci som misslyckas och behöver repareras.
4

Kontrollera säkringen ruta på din 330Ci för eventuella trasiga säkringar. Du kan identifiera en trasig säkring genom att se om metallen länken överst på säkringen är frånkopplad och om det finns en brun eller grå sot-liknande material på insidan av säkringen. Om du upplever elektriska problem, kan en trasig säkring vara den skyldige . Genom att följa omgjorda på säkringsdosan panelen, kan du hitta säkringar för komponenter såsom strålkastare, stereo och utsläpp. Byt säkringar som behövs.
5

Kontrollera om din 330Ci har lämpliga oljenivån genom att öppna motorhuven och lokalisera oljestickan. Drag ut oljestickan ur motorn, torka av den, sätt sedan tillbaka den i mätsticksrör. Dra sticka ut igen och undersöka var oljan sitter på oljestickan relativt oljenivån indikatorer markerade på oljestickan själv. Tillsätt vätska om nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67159.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.