1993 Jeep Cherokee Vevar Men startar inte

Om du är i en situation där ditt 1993 Jeep Cherokee kommer vev men startar inte, det finns ett antal felsökning du kan vidta för att försöka lösa problemet utan att en bärgningsbil. Du behöver någon mekanisk kunnande och specialverktyg, men genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet utan att behöva ringa en bärgningsbil eller betala en mekaniker. Saker du behöver
Bränsle
Bränslefilter
tändstiftsnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bränsletanken är inte tom. Om du är osäker på hur många miles du har kört sedan tanka upp, lägg en gallon bränsle och försök att starta fordonet. Du kan få en felaktig läsning från Jeep Cherokee bränslemätaren.
2

Byt bränslefiltret om det har gått mer än 25.000 miles, eftersom den har ersatts. A igensatt bränslefilter kommer att begränsa flödet av bränsle till motorn och förhindra motorstart. Bränslefiltret på en 1993 Jeep Cherokee ligger under bilen, nära den bakre däcket på förarsidan. När bränslefiltret byts försöker starta bilen.
3

Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och inspektera tips. Om de är kraftigt belagda i oförbränt bränsle eller tjocka, svarta kolavlagringar, är detta ett tecken tändstiften måste ersättas. Tunga avlagringar på tips hindrar bränslet från förbränning av ordentligt, och därför kommer att hindra Cherokee från start.
4

bort ett av tändstiften och sätt en kompression mätare i cylindern öppningen. Dra runt motorn och låta någon annan spela tryckavläsningen på mätaren, vilket bör inom 125-160 PSI sortiment. Om kompressionen är låg, eller i extrema fall, finns det ingen komprimering, behöver transmissionsremmen som skall ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65807.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.