Felsökning av luftkonditionering i en Dodge Caravan

Luftkonditionering problem kan vara kostsamt att diagnostisera och reparera. Du kan spara tid och pengar genom att försöka felsöka problem själv. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Kolla kontrollerna först. Se till att luften-återcirkulation knappen inte är markerad istället för luftkonditionering. Denna enkla steg kan du spara en resa till generalagenten eller en mekaniker.
2

Starta motorn och slå på luftkonditioneringen, justering från låg till hög. Lyssna på den medföljande ljud att öka när den slås på hög. Detta är den fläkten. Om det låter inte rätt, kan fläktmotorn behöver bytas.
3

Ta bort fläkten på en Dodge Caravan genom att först koppla bort batteriet, sedan väntar två minuter för att inaktivera krockkuddar. Ta bort handskfacket, skruva loss fläkten och dra ut el till det. Det finns bara en liten kabel som går till fläkten som överför el.
4

Titta på grafikfönstret på instrumentbrädan. Om det är tomt, eller om luftflödet kontrollerna inte fungerar korrekt, är problemet i kontrollpanelen.
5

Få till kontrollpanelen genom att ta bort mugghållaren på instrumentbrädan, då trimma direkt nedanför luftreglage. Skruva ur de två skruvarna som nu syns, följt av de två skruvarna ovanför radion. Koppla kablarna till kontrollpanelen.
6

Kontrollera säkringarna nästa om de kontroller och grafiska displayer är fina. Få till säkringsdosan i en Dodge Caravan genom att öppna förardörren och försiktigt bända loss sidopanelen direkt bredvid ratten.
7

Ta ut säkringen med en tång och ersätta med en av utbytessäkringar tillhandahålls i säkringsboxen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63761.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.