Vanliga problem med ABS-bromsar

låsningsfria bromsar har blivit vardagsmat i de flesta bilar som tillverkats sedan mitten till slutet av 1990-talet, eftersom de ger överlägsen bromskraft över äldre typer av broms. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla bromssystem kan misslyckas och behöver periodiska reparationer, särskilt som bilen och dess mekaniska och elektroniska komponenter ålder. ABS Ljus Störningar

ABS lampan på instrumentpanelen kan utlösas av någon av en mängd olika problem med bromsarna, allt från allvarliga mekaniska problem till enkla givare eller frågor säkring. Ibland ABS tänds på grund av ett kort eller problem i bilens dator som har lite eller inget att göra med bromssystemet alls.
Sensor Problem

Enligt Allpar Reparationer, kan smuts komma in i ABS-broms-sensorer och orsaka sensorerna inte fungerar korrekt, utlöser fel lampor och koder från bilens dator. Din mekaniker kanske kan rengöra smutsiga sensorer så att de kommer att fungera igen, annars kan du avsluta ersätta dem.
Wiring

Enligt Popular Mechanics, ledningar som styr ABS-systemet kan skadas. Om ledningarna är utsatt eller frånkopplad, din ABS-systemet kan leda till fel. Addera ABS Controller

Om ABS styrenheten, som övervakar sådana saker som hur snabbt whels vänder , slutar arbeta på din bil, kommer du inte längre har låsningsfria bromsar. En trasig eller inte fungerar ABS styrenhet måste tas till en mekaniker för byte eller reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65826.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.