Felsökning Starter i en 1996 Ford F150

Det finns flera saker som kan gå fel med startmotorn i din 1996 Ford F-150: Interna komponenter kan slitas ut, någon kan ha monterat startmotorn felaktigt, så småningom orsakar det att misslyckas, eller montera bultar kan lossna. Dåliga anslutningar till startmotorn eller annan komponent i startmotorn kan bli fel, liksom. Det finns några tester och kontroller som du kan utföra hemma för att hjälpa till att felsöka din F-150 startmotor. Innan du fortsätter med dessa tester dock, se till att du har ett fulladdat batteri i gott skick. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Kilar (2) katalog Voltmeter
assistentens hjälp
Visa fler instruktioner
Förberedelser

1

Park din Ford F-150 på plan mark, släpp parkeringsbromsen och höja framför lastbilen med en domkraft.
2

Säkra din bil på pallbockar och blockera bakhjulen med ett par kilar. Applicera sedan parkeringsbromsarna.
3

Inaktivera tändningar systemet genom att koppla ur den elektriska kontakten vid spolpaketet att hindra din F-150 från start under dessa tester. För att hitta spolpaketet, följ bara kablarna från tändstiften till den andra änden där de fäster vid spolpaketet.
4

Dra runt motorn och se till att det inte kommer att starta innan du börjar felsöka . Addera Felsökning Starter
5

Ställ din voltmeter till 20 volt sortiment och ansluta mätaren sonder till batteriets pluspol och "B +" terminal på baksidan av solenoiden, som är den cylinder som är monterad på toppen av startapparaten. Krypa under din lastbil för att nå startmotorsolenoiden. Den "B +" ska vara märkt som sådan. Om inte, följ bara den röda batterikabeln till startmotorn, som ansluter till denna terminal.
6

Slå på din voltmeter för att mäta spänningsfall och be en assistent för att starta motorn i 6 sekunder. Läs mätarens display. Den bör läsas 0,5 volt eller mindre. Om mätaren upptäcker ett spänningsfall på mer än 0,5 volt, kontrollera anslutningarna för smuts, korrosion och glapp mellan starter "B +" terminal och batteriets pluspol. Om anslutningarna är rena och tight, måste du byta batteri kabeln.
7

Anslut mätaren sonder mellan batteriets pluspol och "M" krets-terminalen på baksidan av startmotorsolenoiden. Detta är den nedre tappen med en liten metallband som ansluter till startmotorn fallet.
8

Ställ din voltmeter till 20 volt sortiment och be din assistent att starta motorn i 6 sekunder. Läs mätarens display. Den bör läsas 0,5 volt eller mindre. Om mätaren upptäcker ett spänningsfall på mer än 0,5 volt, det finns hög resistans inom startapparaten. Ta din startmotor till en verkstad för kontroll eller ersätta den. Stäng av voltmetern.
9

Anslut spolpaketet elektriska kontakten och försöker starta motorn. Om startmotorn passerade de första två tidigare tester och misslyckas med att samverka, kan startmotorn eller solenoiden vara trasig. Dessutom kanske du har en felaktig tändningslåset, Park /Neutral omkopplare (om utrustad med automatisk växellåda) eller kopplingspedal omkopplare (om utrustad med en manuell växellåda). Se också till att startmotorn är ordentligt monterad, om det inte urkoppling. Annars kanske du har en defekt startmotor, solenoid eller tändningslåset.
10

Demontera startmotorn och ta den till en verkstad för inspektion, om startern ingriper men misslyckas med att stänga av motorn. Det finns en möjlighet att starter är i gott skick, men din F-150 motorn beslagtas, säger James E. Duffy i "Modern Automotive Technology."
11

Kontrollera fästbultar på startmotorn och se till att de är täta och att enheten är korrekt monterad. Startmotorn kan bli bullriga om bultarna är lösa. Dessutom kan en dålig armatur, fält skor stolpe eller någon annan intern komponent orsakar starter att göra buller. Ta starter till en verkstad för inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65236.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.